Фактът, че съществуват различни кръвни групи, е бил неизвестен на

...
Фактът, че съществуват различни кръвни групи, е бил неизвестен на
Коментари Харесай

Как кръвната група влияе на цялостното ни здраве

Фактът, че съществуват разнообразни кръвни групи, е бил незнаен на човечеството преди американският академик Карл Ландщайнер да ги разпознава през 1901 година. От този миг до през днешния ден голям брой проучвания и изследвания търсят връзка сред характера и кръвната група, метода на хранене и кръвната група, склонността към избрани болести съгласно кръвната група. Тя се оказва коренът на доста проблеми и ключ към разгадаването им. Съвременно генетично изследване, направено през 2019 година, обхващащо огромни групи от хора, открива, че носителите на кръвна група 0 са като цяло по-здрави и по-малко податливи към тежки болести спрямо тези, които имат кръвна група А и АВ.
Носителите на кръвна група А и АВ са в най-неблагоприятната позиция. Те са предразположени към голям брой от т.нар обществено значими заболявания – рак, инфаркт, инсулт. По-често спрямо останалите кръвни групи изпитват премеждия, свързани със сърдечно-съдовата система, боледуват от тромбоцитни болести, рак на стомаха. Най-застрашени и уязвими в здравословно отношение са хората от кръвна група А, които са предразположени и към астма, атеросклероза, анемия, диабет, рак на черния дроб. Психиатричните болести пък са най-срещани при кръвна група АВ. Жените, носители на тази кръвна група, са по-податливи към рак на яйчниците, заради което постоянните профилактични прегледи не трябва да бъдат пропускани.

Хората с кръвна група В имат проблеми с кожата и е допустимо да страдат от кожни болести – себорея, витилиго, само че като цяло са по-здрави и устойчиви от тези с кръвна група А и АВ и по-уязвими от носителите на кръвна група 0.
Ако вашата кръвната група е 0 – поздравления. Имате всички шансове да се радвате на чудесно здраве без тежки и значими болести като сърдечно-съдови и туморни. Възможни премеждия при вас са стомашните, свързани с колит или язва. Пазете се и от заразни заболявания като хепатит Б и СПИН. Нулевата кръвна група ви дава преимущество и във връзка с Ковид-19. Изследванията демонстрират, че коронавирусът визира по-тежко и по-често хората от групи А и АВ, до момента в който тези с кръвна група 0 като цяло се разболяват по-рядко от вируса. Недостатък на нулевата кръвна група е по-трудното зачеване. Жените с тази кръвна група би трябвало деликатно да наблюдават яйчниковия си запас, защото при тях ранната менопауза, сложното зачеване и изчерпаният запас са по-често факт, и то в ранна възраст.
Информацията за връзката сред кръвната ви група и болесттите не би трябвало да ви тормози или стресира, нито да ви успокоява, защото въпреки всичко методът на живот и предварителната защита са по-съществени и решаващи. Използвайте обстоятелствата, с цел да обърнете внимание на слабите страни на организма си, с цел да разберете къде са пробойните в него и да не пропускате постоянните профилактични прегледи, с цел да вземете своевременни ограничения, в случай че страдате от заболяване.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР