Facebook увеличи дяла на фалшивите и дублирани профили в социалната

...
Facebook увеличи дяла на фалшивите и дублирани профили в социалната
Коментари Харесай

Facebook ще се бори с 60 млн. фалшиви профила

Facebook усили дяла на подправените и дублирани профили в обществената си мрежа, оповестява онлайн изданието BusinessInsider. Компанията пресмята, че към този момент има към 60 млн. подправени профила и към 207 млн. дублирани профила. Данните са поместени в постоянния отчет за финансовите резултати на компанията за третото тримесечие на годината.

Посланията на Русия стигнали до 126 млн. американци

Досега Фейсбук изчисляваше, че дублираните профили са към 6% от общия брой. Сега компанията усилва дяла им до 10% от всички 2.07 милиарда профила, които са дейни най-малко един път месечно. Преди дялът на подправени профили беше 1%, до момента в който в този момент е повишен до 2% или 3%. Фейсбук споделя, че измененията са подбудени най-много от новия способ, който компанията ползва за установяване на съмнителните профили.

Тръмп упрекна "Фейсбук ", Зукърбърг му отговори

"Фейсбук " осветли огромна съветска акция за подправени вести

Освен това създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг разгласи, че компанията ще вземе по-строги ограничения за справяне с подправените профили и подправените вести. Решението му е нов опит да успокои политиците в Съединени американски щати, които през последните дни остро подлагат на критика компанията поради съмненията, че платформата ѝ за онлайн реклама е употребена от съветски сътрудници, с цел да въздействат на президентските избори предходната година.

"Нашето общество продължава да пораства и нашият бизнес се развива доста добре. Нищо от това не е от голяма важност, в случай че услугите ни се употребяват по способи, които не сближават хората. Категорични сме за недопускането на злоупотреби с нашите платформи. Инвестираме в сигурността толкоз доста, че ще повлияе на общата облага на компанията. Защитата на нашето общество е по-важна от оптималните облаги ", написа Зукърбърг в писмо до вложителите. Компанията споделя още, че ще удвои броя на чиновниците, които ревизират наличието, което се разгласява и споделя в обществената мрежа.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР