Facebook планира да изгради подводен кабел около Африка, за да

...
Facebook планира да изгради подводен кабел около Африка, за да
Коментари Харесай

Подводен кабел ще осигурява високоскоростен интернет в Африка

Facebook възнамерява да построи подводен кабел към Африка, с цел да понижи разноските за достъп до високоскоростен интернет и да обезпечи по-лесна регистрация в обществената мрежа за жителите на континента, оповестява „ Уол Стрийт Джърнъл “.

Според източници от компанията, кабелът, наименуван "Симба " (кръстен на героя от анимационния филм "Цар лъв "), ще премине през няколко страни, ситуирани на източния, западния и средиземноморския бряг на континента. Маршрутът към момента не е прочут и се прецизира.

Говорител на обществената мрежа отхвърли да разяснява информацията, само че означи, че компанията оперира в целия свят, когато става въпрос за подводни кабели.

Изданието отбелязва, че "Симба " не е първият опит на Фейсбук да построи подводна оптична информационна линия, с цел да обезпечи високоскоростен интернет. Компанията е взела участие в сходни планове, свързващи Северна Америка, Европа и Източна Азия.

Според източниците, представители на компанията към този момент водят договаряния по плана "Симба ", само че страните може да не съумеят да реализират планувания резултат.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР