Facebook обяви, че видеоплатформата Watch вече е готова за глобалния

...
Facebook обяви, че видеоплатформата Watch вече е готова за глобалния
Коментари Харесай

От днес: Facebook пусна конкурент на YouTube!

Facebook разгласи, че видеоплатформата Watch към този момент е подготвена за световния пазар. Считано от през днешния ден Фейсбук Watch ще е налична за потребителите в целия свят, добавя Variety. През последната година платформата се оферираше тестово единствено в Съединени американски щати.

Фейсбук Watch е самобитен пряк съперник на YouTube. Тя разрешава на основателите на наличие да качват своите клипове и да ги популяризират измежду световна публика. " С световното стартиране на Фейсбук Watch, поддържаме основателите по целия свят в две сериозни сфери: оказваме помощ им да печелят пари от техните клипове във Фейсбук и им даваме по-добро схващане по какъв начин наличието им се показва пред аудиторията ", разяснява компанията.

Фейсбук Watch към този момент има значително покупко-продажби с известни студиа, малките екрани и излъчвания в Съединени американски щати. Те качват свое наличие в платформата или даже основават особено наличие единствено за нея. Към това Фейсбук прибавя своите функционалности за харесване и шерване на клипове, проявление какви клипове са харесали и предложили приятелите на потребителя и други Целта на Watch е освен да улесни потребителите в гледането и намирането на забавно наличие, само че и да ги стимулира повече да взаимодействат с неговите основатели, да разясняват и споделят.

Компанията споделя, че възнамерява и поредност от нови излъчвания, които ще имат още по-интерактивни функционалности като гласувания и анкети в действително време, викторини с награди и други Целта още веднъж е да се сближи аудиторията със основателите на видео. Фейсбук ще предлага и услугата си Ad Breaks, която ще прекъсва клиповете за къси реклами. До края на септември т.г. тя ще се предлага за основатели на видео в над 25 страни, като през идващите месеци ще се прибавят още както страни, по този начин и поддържани езици.

Фейсбук Watch ще има и по-малки условия към основателите на видео, с цел да могат да поставят реклами. Нужно е видеото да е най-малко 3 минути, а неговият основател да има 10 000 почитатели, които са гледали най-малко 30 000 пъти по една минута в продължение на 2 месеца. Само в Съединени американски щати платформата към този момент се употребява от над 50 млн. души на месец, а времето, което прекарват потребителите на нея, се е нараснало 14 пъти от началото на годината.

Сега Фейсбук се усеща убеден в Watch и функционалностите на платформата. Компанията възнамерява интензивно прибавяне на ново наличие и функционалности. Сред плануваните новости са надписи за повече клипове, в това число и към този момент качените, които към момента нямат. Компанията е заделила и до 2 милиарда $ за нови покупко-продажби за наличие за Фейсбук Watch за идната година. Тя желае последователно платформата да се трансформира в желано място за гледане на видео онлайн, което сигурно ще докара до сериозен конфликт с YouTube.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР