Еврозоната не е мираж, нито ще остане мираж. Това заяви

...
Еврозоната не е мираж, нито ще остане мираж. Това заяви
Коментари Харесай

Методи Методиев: Еврозоната не е мираж

„ Еврозоната не е мираж, нито ще остане мираж ”. Това съобщи зам.-министърът на финансите Методи Методиев по Нова ТВ.

„ Последните месеци в диалозите на високо равнище, стана ясно, че ние като страна би трябвало да осъществим промените, които сме поели като ангажимент, които бяха импортирани като законопроекти, само че нямаше време да бъдат признати ”, съобщи Методиев.

По думите му би трябвало да осъществим и инфлационния аршин.

„ След 27 октомври, откакто беше взето решение за ускорение на договарянията, държавното управление извърши ужасно доста политическа и техническа работа. Но стана ясно, че не отговаряме на тези 2 критерия. Народно събрание с дейностите, които предприе в последния месец на своето битие, по-скоро неодобрява своето решение от 27 октомври ”, разяснява Методиев.   

„ При диалозите с сътрудниците от Европа и стигнахме до извод, че няма смисъл да подаваме искане за оценка, в случай, че не сме направили промените, които бяхме поели като ангажимент през 2020 година ”, сподели Методиев.

По думите му не можем да реализираме и инфлационните критерии, а разликата е към 5 процентни пункта.  

„ Служебното държавно управление ще продължи техническата подготовка. Продължаваме да работим ”, сподели Методиев. „ В момента, в който имаме явен небосвод на резистентен тренд за понижаване на инфлацията и явен небосвод за осъществяване на критериите за инфлацията, ще подадем искане за оценка ”, сподели зам.-министърът. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР