Европейският съюз заяви днес, че ескалацията в конфликта в Нагорни

...
Европейският съюз заяви днес, че ескалацията в конфликта в Нагорни
Коментари Харесай

ЕС: Ескалацията в конфликта в Нагорни Карабах е недопустима

Европейският съюз съобщи през днешния ден, че ескалацията в спора в Нагорни Карабах е неприемлива, и прикани за мирни договаряния, на фона на новите взаимни обвинявания сред Азербайджан и Армения за артилерийски обстрел в региона, съобщи Ройтерс.
"ЕС намира за неприемливо, че след три съглашения за помирение, подписани с посредничеството на Русия, Франция и Съединени американски щати, боевете във и към Нагорни Карабах не престават ", сподели представителят на Европейската комисия за външните работи и политиката по сигурността Петер Стано.
Офисът на обмудсмана за човешки права на Нагорни Карабах съобщи, че над дузина снаряди са блъснали най-големия град в анклава Степанакерт и двама цивилни са ранени. Азербайджанското министерство на защитата съобщи, че Армения е обстрелвала негови военни елементи и цивилни жилищни региони по фронтовата линия.
Министерството на защитата на Нагорни Карабах съобщи, че сепаратисткия анклав са убити още 51 души, като военните му загуби стават 1119 души от експлоадирането на боевете на 27 септември.
Азербайджан не афишира военните си загуби. По оценка на Русия двата лагера са изгубили общо към 5000 души.
Нагорни Карабах е интернационално приет като част от Азербайджан, само че е обитаем с етнически арменци, които го управляват. Във войната сред 1991 и 1994 година бяха убити към 30 000 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР