Европейският съюз ще предприеме ответни мерки срещу решението на САЩ

...
Европейският съюз ще предприеме ответни мерки срещу решението на САЩ
Коментари Харесай

ЕС ще наложи ответни мерки срещу неприемливите мита на САЩ, заяви Юнкер

Европейският съюз ще предприеме ответни ограничения против решението на Съединени американски щати да наложат мита върху вноса на стомана и алуминий от блока, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от " Ройтерс ".

По-рано през днешния ден министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос сподели, че митата от 25% за стоманата и 10% за алуминия, внасяни от Европейски Съюз, Канада и Мексико, ще влязат в действие в среднощ, поставяйки завършек на траялото два месеца изключение и създавайки условия за комерсиална война с едни от най-важните си сътрудници.

" Това е неприятен ден за международната търговия ", сподели Юнкер. " Така че ние неотложно ще стартираме процедура за споразумяване на разногласието в Световната комерсиална организация (СТО) и ще обявим балансиращи ограничения през идващите часове. Напълно недопустимо е, че една страна вкарва едностранни ограничения, когато става въпрос за международната търговия ", акцентира той.

Еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом разгласи, че Европейски Съюз ще стартира дело в СТО против дейностите на Съединени американски щати. " Съединени американски щати се пробваха да употребяват опасността с търговски ограничавания като метод да получат отстъпки от Европейски Съюз. Това не е методът, по който ние вършим бизнес, и сигурно не сред дългогодишни сътрудници, другари и съдружници ", акцентира тя. По думите й отговорът на Европейски Съюз ще бъде симетричен и ще е в сходство с разпоредбите на СТО.

Европейски Съюз няма никакъв различен избор, с изключение на отбрани себе си и своята индустрия, откакто Съединени американски щати обявиха, че ще наложат мита на вноса от Европейски Съюз на стомана и алуминий, съобщи Манфред Вебер, водач на Европейската национална партия в европарламента и непосредствен съдружник на немския канцлер Ангела Меркел. " Няма да приемем това извънредно разочароващо решение, без да реагираме ", акцентира Вебер.

На 23 март президентът Доналд Тръмп разгласи 25 % мито върху вносната стомана и 10 % върху вносния алуминий, само че направи краткотрайни изключения за Европейски Съюз, Канада, Мексико, Бразилия, Австралия и Аржентина. Европейски Съюз неведнъж настоя изключването за него да стане непрекъснато.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР