Европейският съюз ще постави в черния списък китайски служители за

...
Европейският съюз ще постави в черния списък китайски служители за
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на китайци за нарушаване на човешките права |

Европейският съюз ще сложи в черния лист китайски чиновници за нарушение на човешките права. Това са първите санкции над Пекин след оръжейното ембарго през 1989 година, оповестява Ройтерс. 

Посланиците на Европейски Съюз ще наложат забрани за пътешестване и ще замразят активи на четирима китайски жители и едно сдружение, чиито имена няма да бъдат оповестени обществено до формалното утвърждение на глобите от външните министри. 

" Приети са ограничаващи ограничения поради съществени нарушавания на човешките права ", съобщи посланик на Европейски Съюз. Китайските чиновници са упрекнати в нарушение на правата на мюсюлманското малцинство на уйгурите.

Последните наказания от страна на Европейски Съюз върху Китай са през 1989 година, когато блокът постанова оръжейно ембарго на Пекин, което към момента съществува. 

Активисти и специалисти по правата на Организация на обединените нации декларират, че минимум 1 милион мюсюлмани са арестувани в лагери в отдалечения западен район Синдзян. Активистите и някои западни политици упрекват Китай, че употребява изтезания и насилствен труд.

" Пекин няма да промени политиката си ", написа китайската задача в Туитър и добави, че глобите са конфронтационни. " Искаме разговор, а не борба. Настояваме Европейски Съюз да намерения два пъти ", допълват оттова. 

Китай отхвърля нарушение на човешките права в (уйгурският самостоятелен регион) и споделя, че неговите лагери обезпечават ваканционно образование.

Европейски Съюз прикани и за освобождението на етническия уйгур и професор по стопанска система Илхам Тохти, който беше затворен доживот през 2014 година Той получи премията на Европейския парламент за правата на индивида през 2019 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР