Европейският съюз ще направи промени в регламента за прилагане на

...
Европейският съюз ще направи промени в регламента за прилагане на
Коментари Харесай

ЕС ще смекчи санкции срещу Москва, за да облекчи търговията с храни

Европейският съюз ще направи промени в регламента за използване на глобите си против Москва в сряда, като разреши размразяването на някои средства на водещи съветски банки, които може да са нужни за облекчение на усложненията в международната търговия с храни и торове, заяви " Ройтерс ".

Този ход идва на фона на рецензии от африканските водачи за негативното влияние на глобите върху търговията, което може да е изострило дефицита на храни, породен от блокадата на пристанища в Черно море.

Съгласно променения правилник, който се чака да бъде признат от посланиците на Европейски Съюз в сряда, страните от Европейски Съюз ще могат да размразят блокирани преди този момент стопански запаси, притежавани от най-големите съветски банки - ВТБ, Совкомбанк, Новикомбанк, банка " Откритие ", Промсвязбанк, Външноикономическа и Банка " Русия ".

В проектодокумента се споделя, че парите могат да бъдат отпуснати, " откакто се откри, че такива средства или стопански запаси са нужни за пазаруване, импорт или превоз на селскостопански и хранителни артикули, в това число пшеница и торове ".

Отделно съгласно, ще бъдат блокирани активите на Сбербанк, най-голямата съветска банка, като се изключи ресурсите, нужни за търговията с храни, сподели чиновник на Европейски Съюз пред " Ройтерс ".

Европейски Съюз също възнамерява да улесни износа на храни от съветските пристанища, които търговците бяха спрели да обслужват след глобите на Европейски Съюз макар ограниченията, категорично освобождаващи износа на храни, сподели чиновник.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР