Европейският съюз остро осъжда решението на Лефортовския районен съд в

...
Европейският съюз остро осъжда решението на Лефортовския районен съд в
Коментари Харесай

Декларация на Върховния представител от името на ЕС относно решението за удължаване на политически мотивираното лишаване от свобода на Алексей Навални с допълнителни 9 години

Европейският съюз остро осъжда решението на Лефортовския областен съд в Москва за удължение с спомагателни 9 години присъдата за отнемане от независимост на съветския опозиционен политик Алексей Навални. Също по този начин надълбоко съжаляваме, че правосъдните съвещания се организираха при де факто закрити врата, недостъпни за наблюдаващи, в наказателната колония отвън Москва, където Алексей Навални към този момент излежава друга политически стимулирана присъда, което дава опция за производство на обвинявания и лишава обвинения от практикуване на правото на отбрана. Това е най-ярката индикация, че съветската правна система продължава да бъде употребена против господин Навални.

Европейският съюз осъжда систематичните репресии против гражданското общество, самостоятелните медии, обособени публицисти и бранители на правата на индивида в Русия. Тази вътрешна принуда се ускорява на фона на продължаващата военна експанзия на Русия против нейния върховен комшия Украйна. Руското държавно управление продължава грубото неуважение на всички интернационалните отговорности и задължения за съблюдаване на правата на индивида и главните свободи.

Повтаряме нашия апел към съветските управляващи за неговото неотложно и абсолютно освобождение. Призоваваме съветските управляващи да съблюдават краткотрайната мярка, издадена от Европейския съд по правата на индивида във връзка с естеството и степента на риск за живота на господин Навални.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР