Европейският съюз няма да позволи на Украйна да остане без

...
Европейският съюз няма да позволи на Украйна да остане без
Коментари Харесай

Борел: ЕС няма да допусне Украйна да остане без оръжие

Европейският съюз няма да разреши на Украйна да остане без оръжия и военна техника в сериозен миг на военните дейности в Донбас, съобщи висшият представител за външната полтика и политиката на сигурност на Европейски Съюз Жозеп Борел на конференция след съвещание на Съвета по защита (заседание на министрите на отбраната) на Европейски Съюз, цитират думите му Ройтерс и ТАСС.

„ Сега войната е в сериозен стадий. Не можем да позволим военното съоръжение и оръжия на Украйна да се изчерпят ", сподели той.

Ръководителят на европейската дипломация добави, че страните от Европейски Съюз разполагат с задоволително запаси, с цел да продължат да доставят оръжие за Украйна без спиране със същата активност.

„ Европейски Съюз разполага с задоволително запаси, с цел да подсигурява, че доставките на военно съоръжение и оръжия ще продължат без спиране на същото равнище толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели Борел, като още един път удостовери желанието да се обезпечи военна победа на Украйна.

Гражданска консултативна задача на Европейски Съюз се завърна в Киев, с цел да поддържа граничния надзор и следствия на военни закононарушения, сподели Борел. " Нашата консултантска задача се завърна в Киев през днешния ден. Тя ще подкрепя украинските управляващи посредством цивилни действия при граничния надзор и следствия на военни закононарушения ", добави той.

Европейският съюз ще даде военна помощ в размер на още 500 милиона евро за Украйна. Това разгласи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел в коридорите на срещата на външните министри на Г-7 в Северна Германия. тогава той посочи, че военната помощ ще бъде за тежки оръжия като танкове и артилерия, с което помощта на Европейски Съюз ще доближи общо 2 милиарда евро.

На въпрос дали страните от Европейски Съюз биха могли да финансират доставката на военни самолети за Украйна, той отвърна: " Не, с 500 милиона евро не могат да се доставят доста самолети, тези средства ще бъдат употребявани за закупуване на тежките оръжия, нужни за този тип война”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР