Европейският съюз не може да се откаже от собствените си

...
Европейският съюз не може да се откаже от собствените си
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС няма да се откаже от критериите за прием на нови членове

Европейският съюз не може да се откаже от личните си критерии за приемане на нови страни в общността. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Критериите не могат да бъдат изоставени, тъй като всички в Европейски Съюз сме подписали европейски контракти, което значи, че има условия и те би трябвало да бъдат изпълнени ", сподели тя. " Няма подозрение, че ще създадем всичко допустимо да съпътстваме Украйна по този път ", добави ръководителят на Европейска комисия.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски изиска от Европейски Съюз неотложно присъединение към съюза. След това министър-председателят на страната Денис Шмихал съобщи, че Украйна кандидатства за участие в Европейски Съюз по специфична процедура.

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел посочи, че в сегашния дневен ред на водачите на Европейски Съюз не е включен въпросът за присъединението на Украйна към общността. На собствен ред ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи на 1 март по време на изключителната пленарна сесия на Европейския парламент, отдадена на обстановката в Украйна, че Съветът на Европейски Съюз ще направи сериозен разбор на молбата на Украйна за участие в Европейския съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР