Европейският съюз наложи санкции на осем руски граждани по обвинение,

...
Европейският съюз наложи санкции на осем руски граждани по обвинение,
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на осем руски граждани заради отравянето на Алексей Навални

Европейският съюз наложи наказания на осем съветски жители по обвиняване, че те са свързани с отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални . В листата попадат имена на високопоставени членове на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) , както и на специалисти по химически оръжия, съобщи Ройтерс.

Санкционираните са Олексий Олександров, Володимир Паняев, Иван Осипов, Костянтин Кудрявцев, Станислав Макшаков, Володимир Боданов, Кирил Василиев и Артир Жиров.

„ Що се отнася до случая „ Навални “, новите лица в санкционния лист включват сътрудници и висши чиновници на ФСБ, както и съветски специалисти по химически оръжия “, се споделя в известието за глобите от Брюксел .

Мерките плануват възбрана за влизане на територията на Европейски Съюз, както и запор на имуществото на глобените лица.

Алексей Навални беше токсичен през август 2020 година Той прекара няколко седмици в кома, а от Русия беше откаран в болница в Германия , където проби демонстрираха, че е бил токсичен с вещество от фамилията на Новичок .

Разследвания на уеб страницата Белингкат и други самостоятелни медии демонстрираха връзките сред чиновници на ФСБ и отравянето. Русия отхвърля да има общо със случая.

Алексей Навални излежава присъда в съветска изправителна колония. Той беше арестуван незабавно след прибирането си от болничното заведение в Германия и беше наказан по обвинявания от остарели каузи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР