Европейският съюз има за цел да намали зависимостта си от

...
Европейският съюз има за цел да намали зависимостта си от
Коментари Харесай

Джентилони: ЕС има за цел да прекрати използването на руски петрол и газ до 2027 г.



Европейският съюз има за цел да понижи зависимостта си от съветския петрол и газ с две трети до края на актуалната година и до нула към края на 2027 година, съобщи във вторник еврокомисарят по стопанска система Паоло Джентилони за всекидневника Il Messaggero.

Джентилони сподели също по този начин, че Европейска комисия ще понижи прогнозите си за европейския стопански напредък за 2022 година от предходното целево равнище от 4%, като Комисията ще разгласява пролетната си прогноза на 16 май.

През предходната седмица Международният валутен фонд намали прогнозата за растежа на еврозоната през 2022 година до 2,8% от предходна оценка за агресия от 3,9% вследствие на войната сред Украйна и Русия.

Но Джентилони означи, че е прекомерно рано да се каже дали икономическото закъснение ще докара до застоялост (растеж към нулата), цитирайки " някои позитивни фактори, наследени от втората половина на 2021 година ", като доста ниското равнище на безработица и доста високото равнище на насъбрани спестявания.

" Рискът от застоялост също по този начин ще зависи доста от продължителността на войната ", добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР