Европейският съюз днес обяви война на Полша. Така продължават коментарите

...
Европейският съюз днес обяви война на Полша. Така продължават коментарите
Коментари Харесай

Полски политици за решението на Съда на ЕС: Обявиха ни война

" Европейският съюз през днешния ден разгласи война на Полша ". Така не престават мненията на полски политици във връзка решението на Съда на Европейския съюз до премахването на Дисциплинарната камара на полския Върховен съд, за което упорства Европейската комисия, оповестява порталът Onet, представен от БГНЕС.

Бившият министър председател Беата Шидло е уверена, че европейските институции избират да не водят разговор с Полша, а напряко да оказват напън върху нея. „ Това е следващият стадий от хибридната война на Европейски Съюз против Полша “, разяснява и депутатът Януш Ковалски. Според него Варшава би трябвало да бойкотира решението на Европейски Съюз и да блокира всички решения на Съюза.
 Премиерът на Полша: Европейски Съюз ни опря револвер в главата Премиерът на Полша: Европейски Съюз ни опря револвер в главата
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки упрекна Европейски Съюз, че е опрял револвер в главата, като е изискал от страната му да анулира правосъдните промени...

Депутатът от партия " Право и правдивост " Казимеж Смолински от своя страна назова решението на Съда на Европейски Съюз " продължение на политическата война " против страната. " Кой ще заплати за това: Моравецки, Качински? Не!, всички поляци ще заплащат посредством налози, високи цени на тока и газа ", подсети депутатът Петр Борис.

По-рано през днешния ден Съдът разпореди да се наложи въпросната санкция с условието да се спре работата на противоречивия дисциплинарен орган за наказване на съдии. Според решенията на Съда на Европейски Съюз тази активност не е съвместима с разпоредбите на Европейски Съюз за самостоятелност и безпристрастност на правосъдната власт. Финансовите наказания против Полша бяха поискани на 9 септември от комисията на Европейски Съюз, която дава отговор за наблюдението на върховенството на закона в Европейски Съюз. Сега те са дължими, до момента в който Полша не извърши разпорежданията на Съда на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР