Европейският съд за правата на човека осъди днес Русия заради

...
Европейският съд за правата на човека осъди днес Русия заради
Коментари Харесай

ЕСПЧ осъди Русия за разследването на убийството на Наталия Естемирова

Европейският съд за правата на индивида осъди през днешния ден Русия поради неналичието на уместно следствие на убийството на Наталия Естемирова, активистка, която разобличаваше закононарушения, осъществени от силите на реда в Чечения, съобщи Франс прес.

Младата жена, която беше и авторка на публикации във в. " Новая газета, беше отвлечена и след това открита убита, простреляна в главата и в гърдите, на 15 юли 2009 година Засега никой не е наказан за това ликвидиране. Главният обвинен, съгласно съветските управляващи, чеченският деятел Алхазур Башаев, по този начин и не беше задържан.

Европейски съд по правата на човека бе сезиран по случая от сестрата на Естемирова. Според съда съветските управляващи са почнали бързо следствие след убийството и са разпознали и обвинили обвинен. Но има някои несъгласия в свидетелските показания на специалистите по делото, които не са били изяснени и също така проверяващите по този начин и е не са обяснили за какво нито една ДНК диря на обвинявания или на хора от неговата противозаконна въоръжена формация не са били открити. Освен това съветското държавно управление не е предоставило на Европейски съд по правата на човека множеството от детайлите по делото.

В резултат на това Русия е наказана да изплати 20 000 евро на сестрата на жертвата за породени морални вреди. Но в същото време Европейски съд по правата на човека счита, че доказателствата, показани му от сестрата на жертвата, не му разрешават да стигне до извода, че съветската страна е забъркана в убийството на Естемирова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР