Европейският съд реши, че Австрия е задължена да разгледа молба

...
Европейският съд реши, че Австрия е задължена да разгледа молба
Коментари Харесай

Австрия разглежда принудително молба на ирански мигрант регистриран в България

Европейският съд реши, че Австрия е задължена да прегледа молба за леговище на ирански жител , в случай че австрийски съд откри, че управляващите там не са го депортирали в границите на шест месеца в България, където в началото е декларирал интернационална протекция, оповестява ДПА.

Търсещият леговище Междид Шири, изискал интернационална протекция в България, а по-късно в Австрия. Съгласно настоящото законодателство на Европейски Съюз, известно като Дъблински правилник, държавата-членка, която е първата точка на влизане в Европейски Съюз за търсещите леговище - в тази ситуация България - е длъжна да преглежда молби за леговище.

Съдът на Европейски Съюз разяснява, че в случай че Шири фактически не е трансферирана назад от Австрия в България в границите на шестмесечния период, " отговорността се трансферира автоматизирано " на Австрия , както е посочено в регламента Дъблин III.

Решението може да има необятно отражение върху редица случаи на молби за търсещи леговище, подадени през 2015 година и 2016 година , когато огромен брой лица, търсещи интернационална протекция, влязоха в Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР