Европейският съд по правата на човека въведе по-строги ограничения за

...
Европейският съд по правата на човека въведе по-строги ограничения за
Коментари Харесай

ЕС ограничава фирмите да следят служителите си

Европейският съд по правата на индивида вкара по-строги ограничавания за правото на работодателите на наблюдават служебната връзка на своите чиновници. Занапред това ще е допустимо единствено в случай че чиновниците са известени авансово, оповестява в. New York Times.

Роботи могат да бъдат хаквани, с цел да нараняват хора

Технологиите, които ще трансформират света до 2055 година

Предишното решение позволяваше на фирмите да вършат това по свое убеждение без предизвестие. Това докара до много съществени разногласия и полемики. Сега съдът ревизира решението, с цел да го направи по-балансирано. Компаниите ще са обвързване авансово да осведомят чиновниците си за политиката за ръководство и потребление на данни, която ползват.

Освен това съдът приканва държавните управления на страните-членки да вкарат ограничения, които да пазят хората от злоупотреби. Той се обръща и към фирмите, които да обмислят въвеждане на системи за мониторинг, които да не нарушават персоналното пространство на чиновниците.

Инвеститор упрекна Фейсбук и Гугъл в "хакване на мозъци "

Нов вирус за Фейсбук краде паролите на потребителите

Новото решение на практика задължава фирмите да имат освен документ, с който да уведомят чиновниците, само че и ясно изложение за какво, по какъв начин и къде те ще бъдат следени и да се изясни по какъв начин тази информация ще се употребява, разяснява Стивън Рейвънскрофт от английската адвокатска адвокатска фирма White & Case.

Съдът отбелязва още, че има единствено няколко страни в Европа с ясна регулация по въпроса - Австрия, Англия, Финландия, Люксембург, Португалия и Словакия. Същевременно, Дания, Франция, Германия, Италия и Швеция имат частична регулация, която разрешава следенето от работодателя, само че когато желаят да прочетат писма, маркирани от служителя като "лични ", то би трябвало да изискат позволение от него.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР