Европейският парламент ще обсъди тази седмица на сесията си в

...
Европейският парламент ще обсъди тази седмица на сесията си в
Коментари Харесай

ЕП ще обсъди състоянието на върховенството на закона в Полша и в Малта


Европейският парламент ще разиска тази седмица на сесията си в Страсбург положението на върховенството на закона в Полша и в Малта.

Утре евродепутатите ще разискват тематиката за Малта, месец след атентата против журналиста Дафне Галиция. В сряда Екологичен потенциал ще одобри резолюция, обвързвана с възходящите опасения, че свободите в Малта са лимитирани.

В същия ден Екологичен потенциал ще регистрира напредъка в разговора сред Европейски Съюз и полското държавно управление. Европейската комисия предприе наказателна процедура против Варшава по разпоредбите за нарушение на върховенството на закона. Тази процедура може да приключи с предложение Полша да остане без право на глас в Съвета на Европейски Съюз.

Също в сряда евродепутатите ще гласоподават назначението на седем членове на Европейската счете палата, измежду които и препоръчаната за втори мандат представителка на България Илиана Иванова.

В същия ден ще бъде призната резолюция, в която се упорства за одобряването на поверителен фонд за Украйна, Грузия и Молдова. Екологичен потенциал ще предложи страните от Източното партньорство, постигнали прогрес в европейските промени, да могат да се причислят към митническия, енергийния, цифровия съюз или даже Шенгенското пространство, както и да бъдат освободени от цените за роуминг към Европейски Съюз. Към Източното партньорство се числят Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

Очаква се Екологичен потенциал да даде ход на договарянията по препоръчаните промени в Дъблинския правилник. Предвижда се отсега нататък страната, в която първо идват търсещите леговище, да не бъде само виновна за обработването на молбите. Страните от Европейски Съюз, които не одобряват " обективен " дял претенденти, ще бъдат изправени пред опасността от понижаване на европейското финансиране.

Тази вечер Екологичен потенциал ще разиска въвеждането на спомагателни наложителни системи за сигурност в новите пътни транспортни средства. Евродепутатите утвърждават слагането на системи за ръководство на скоростта, за съблюдаване на лентата на придвижване и автоматизирана спирачна система. Те поддържат въвеждането на технологиите за различаване и помощ на водачите при избягването на пешеходци, колоездачи и мотоциклетисти.

При товарните транспорти евродепутатите ще предложат наложителното слагане на камери за предно, задно и странично виждане за превъзмогване на закритията в мъртвите точки за видимостта. Екологичен потенциал ще упорства Европейска комисия да одобри нови правила, които не разрешават напълно наличието на алкохол в кръвта на всички млади и професионални водачи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР