Европейският парламент поиска да изготви предложения за регулиране на т.нар.

...
Европейският парламент поиска да изготви предложения за регулиране на т.нар.
Коментари Харесай

Евродепутатите призовават да се регулира издаването на "златни паспорти"

Европейският парламент изиска да изготви оферти за контролиране на така наречен " златни паспорти " и схеми за престояване и да оцени доколко дейно се разпознават видни политически персони и се ползва задълбочена надлежна инспекция.

Няколко европейски страни, измежду които Кипър, България и Малта дават поданство на задгранични вложители против избрани инвестиции в съответната страна. Тези схеми са известни като " златни паспорти " и " златни визи " и през годините самостоятелни следствия разкриха по какъв начин разпоредбите се заобикалят като постоянно съмнителни предприемачи получават европейско поданство.

Искането беше отправено в резолюция, която Европейският парламент при във връзка на разкритията в досиетата " Пандора ". Депутатите приканиха за в детайли следствие на нарушаванията на европейски жители, разказани в " Пандора ".

В резолюцията, призната с 578 гласа " за ", 28 " срещу " и 79 въздържали се, те упорстват за ново законодателство, което да в профил пропуските, позволяващи избягването на заплащането на налозите, прането на пари и данъчните измами.

Разследване на всички европейци в досиетата " Пандора "

Журналистическо следствие, придобило популярност като досиетата " Пандора ", разкри имената на стотици настоящи и някогашни политици, които не са заявили всичките си приходи, заобикаляйки заплащането на налози. В Европа измежду тях са кипърският президент Никос Анастасиадис, чешкият министър председател Андрей Бабиш, нидерландският финансов министър Вопке Хукстра, някогашният английски министър председател Тони Блеър и някогашният малтийски еврокомисар Джон Дали.
Евродепутатите показват също, че доста страни членки се забавят в използването на настоящите европейски правила за битка с изпирането на пари и избягването на налози и приканват Комисията да предприеме ограничения против тях като ги принуди да ползват стандартите на Европейски Съюз.

Черният лист на Европейски Съюз за данъчните убежища не работи Резолюцията дефинира сегашния черен лист на Европейски Съюз на данъчните убежища като " неефикасен инструмент ", който не е в положение да улови някои от най-големите страни извършители.

Две трети от фиктивните сдружения в досиетата " Пандора " се намират в Британските Вирджински острови, които обаче към момента не попадат в черния лист на Европейски Съюз, се показва още в позицията на Европарламента. Предлагат се разнообразни способи за възстановяване на критериите за включване в описите, в това число разширение на обсега на типичните за данъчните убежища практики и смяна в процедурата за взимане на решение за включване на юрисдикции в листата.

В момента в европейския лист за данъчни убежища попадат единствено 9 страни: Американска Самоа, Фиджи, Гуам, Палау, Панама, Самоа, Тринидад и Тобаго, Американски Вирджински острови и Вануату. При последната актуализация на листата при започване на октомври от него бяха заличени Сейшелските острови, Антигуа и Доминика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР