Европейските полицейски сили ще качат през лятото на сайта на

...
Европейските полицейски сили ще качат през лятото на сайта на
Коментари Харесай

Европол издирва престъпници с пощенски картички

Европейските полицейски сили ще качат през лятото на уеб страницата на Европол серия пощенски картички, адресирани до 21 от най-усърдно търсените нарушители на континента с вярата да открият тези бегълци, съобщи Франс прес.

„ Драги най-издирвани бегълци, всеки заслужава лятна отмора, само че не и вие. Полицията ви чака назад у дома това лято”, се споделя в посланието към тях.

Сред поздравените с картичка е и българинът Ивайло.

" Скъпи Ивайло – гласи надписът, – имаме дребна изненада за теб. Върни се, няма да съжаляваш! " Въпросният Ивайло Митев, 44-годишен българин, се търси за нанасяне на телесни повреди, заяви на уеб страницата си телевизия Бе Еф Ем.

" Скъпи Артур, белгийските пържени картофки са най-вкусните на света и знаем, че ти липсват. Върни се да си хапнеш, имаме изненада за теб ", се чете на картичка от белгийската полиция.

Изобразяваща фунийка с картофки, съпроводена с халба бира, тя е адресирана до Артур Навроцки, който се укрива от 2014 година, когато е приет от брюкселски съд за отговорен в трафик на опиати.

Тази лятна акция на европейската полицейска организация бе показана през днешния ден в границите на самодейност, целяща да бъдат открити най-търсените нарушители в Европа.

" Скъпи Фарук, несъмнено знаеш, че в хубавата ни Франция се живее надалеч по-добре. Надяваме се скоро да се върнеш ", написа френската полиция на пощенска картичка до Фарук Хаши, добавяйки: " Липсваш ни! ".

На рисунките виждаме Айфеловата кула, кроасан, бутилка алено вино и човек с моряшка блуза, нахлупил фригийска шапка от времето на френската гражданска война и с франзела в ръка.

Хаши е показан като началник на тайфа, упреквана в 15 банкови обира. Осъден задочно на 20 години затвор през 2009 година, той наподобява се крие в някоя страна от Бенелюкс и поддържа връзки със Северна Франция.

Зад изпълнената с комизъм самодейност се крие прекомерно сериозна цел – хората да посещават отсега нататък по-често уеб страницата на Европол, с вярата това да подкрепи издирването на нарушители.

Откакто уеб сайтът www.eumostwanted.eu разгласява описи с " най-издирваните " закононарушители през януари 2016 година, това е спомогнало да бъдат задържани 36 души, 11 от тях в директна връзка с данни, обявени на Европол, прибавя Агенция Франс Прес.

Статистика не се води, само че бегълците очевидно търсят скривалище най-много в страни като Испания, Турция и Италия, показва организацията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР