Европейските държави трябва да изпратят своите военноморски сили в Тайванския

...
Европейските държави трябва да изпратят своите военноморски сили в Тайванския
Коментари Харесай

Борел: Европа трябва да изпрати своите военноморски сили в Тайванския пролив

Европейските страни би трябвало да изпратят своите военноморски сили в Тайванския проток, с цел да обезпечат корабоплаването в региона. Това съобщи висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в коментар за Journal du Dimanche, представен от РБК-Украйна.

„ По отношение на Тайван нашата позиция е елементарна и поредна. Според нас има единствено един Китай. Но не при никакви условия. И сигурно не посредством потребление на мощ. В реалност Европа би трябвало да участва доста по този въпрос, който ни вълнува стопански, търговски и софтуерно. Ето за какво приканвам европейските военноморски сили да патрулират в Тайванския проток, с цел да изразят уговорката на Европа за свободата на корабоплаването в тази извънредно значима зона. В същото време би трябвало да бъдем бдителни против провокации и наддаване. По-голямата част от тайванците считат, че мирните дейности са най-подходящи за решение на обстановката. Затова дано бъдем твърди в използването на този принцип “.

„ Казвали сме го още веднъж и още веднъж на китайците: не е във ваш интерес да подкрепяте Русия. Особено откакто ги подкрепяте, вие единствено ще увеличите поляризацията на интернационалната система, против която твърдите, че желаете да се борите. Това е посланието, което ще пазя на следващия ден с моите 27 сътрудници, съобщи Борел, цитира „ Фокус “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР