Европейската комисия ще предостави на Ирландия финансова помощ в размер

...
Европейската комисия ще предостави на Ирландия финансова помощ в размер
Коментари Харесай

Ирландия получава от ЕК над 900 млн. евро за последиците от Брекзит

Европейската комисия ще даде на Ирландия финансова помощ в размер на общо 930 млн. евро по отношение на последствията от излизането на Англия от Европейския съюз. Това заяви Би Би Си.

" Брекзит оказа негативно влияние върху живота на доста хора и това се усеща най-силно от хората в Ирландия ", съобщи европейският комисар по въпросите на промените и равномерното развиване Елиса Ферейра.
Европейска комисия: Пандемията продължава поради неимунизираните, ще има смяна в документите
" Пандемията от коронавирус през днешния ден продължава поради неимунизираните ". Това съобщи през днешния ден еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис пред Е...

Финансирането, което се чака да получи страната за интервала 2021-2023 година, ще помогне за възстановяване на виталния стандарт и ще поддържа икономическия напредък.

През ноември ирландското държавно управление съобщи, че приготвя проект за деяние при положение, че Обединеното кралство приложи член 16 от протокола за Северна Ирландия, който разрешава едностранни ограничения, нужни за отбягване на съществени негативни последствия за стопанската система, обществото или околната среда в Северна Ирландия.

Европейски Съюз упорства за опазване на фактическа митническа граница сред Северна Ирландия и Обединеното кралство в Ирландско море, с цел да се избегне неконтролираният импорт на английски артикули от Ълстър в Ирландия (държава-членка на ЕС). Протоколът подсигурява, че границата на остров Ирландия би трябвало да остане без инспекции за опазване на Белфасткото съглашение от 1998 година, което постави завършек на въоръжената борба сред протестанти и католици в Ълстър.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР