Европейската комисия призова България, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Ирландия, Испания,

...
Европейската комисия призова България, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Ирландия, Испания,
Коментари Харесай

ЕК зове България и още 21 страни от ЕС да приложат законодателството срещу терористичното съдържание онлайн - Европа

Европейската комисия прикани България, Белгия, Чехия, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Гърция, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения Финландия и Швеция да съблюдават разпоредбите за терористичното наличие онлайн , заяви Българска телеграфна агенция.

Комисията открива наказателни процедури против тези страни за нарушаване поради неправилното използване на разпоредбите. Пълното им използване е от главно значение за попречване на терористите да злоупотребяват с интернет, с цел да популяризират своята идеология, да сплашват, радикализират и вербуват жители онлайн, се показва в известие на Европейска комисия.

И се добавя, че условието за унищожаване на сходно наличие до един час след подаването на сигнала, изпратен от съответните национални управляващи, задължава сдруженията да подхващат ограничения, когато на техните платформи е качено сходно наличие.

След влизането в действие на разпоредбите на 7 юни 2022 година не всички страни от Европейски Съюз са приели нужните ограничения. Комисията е на мнение, че посочените страни не са съумели да изпълнят напълно отговорностите си и в този момент разполагат с два месеца, с цел да отговорят на комисията. При липса на приемлив отговор Европейска комисия може да продължи с наказателната процедура, се прецизира в известието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР