Европейската комисия препоръчва на Съвета да започне преговори с Македония

...
Европейската комисия препоръчва на Съвета да започне преговори с Македония
Коментари Харесай

Еврокомисията препоръча начало на преговорите с Македония заради реформите и края на кризата

Европейската комисия предлага на Съвета да стартира договаряния с Македония поради " напредъка, реализиран предвид на тласъка в промените, поддържайки и задълбочавайки настоящия подтик. "

Така приключва обобщението на отчета, направен за напредъка на Македония по пътя към участие в Европейския съюз, оповестено на уеб страницата на комисията.

Докладът отбелязва, че Македония " най-сетне " е преодоляла най-тежката си политическа рецесия от 2001 година насам, а " от май 2017 година новото насочено към промени държавно управление предприе стъпки да се оправи с пленената страна, като последователно възвърне разделянето на управляващите, укрепи демокрацията и върховенството на закона. " В процеса на демократизация позитивно въздейства и гражданското общество, написа Европейска комисия.

" Фундаментални промени " и " по-приобщаваща и отворена политическа атмосфера " и " поддръжка на жителите " за насочените към Европа политики, показани на изборите през октомври, са измежду акцентите в обобщението, направено от Комисията.

Междуетническата обстановка, " нежна... (но) като цяло спокойна ", би трябвало да бъде укрепена, като се съблюдава Охридското рамково съглашение от 2001 година и се усили доверието сред обособените общности.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4736)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР