Европейската комисия отчете, че България все още не изпълнява две

...
Европейската комисия отчете, че България все още не изпълнява две
Коментари Харесай

ЕК: България не изпълнява все още изискванията за присъединяване към еврозоната


Европейската комисия регистрира, че България към момента не извършва две от условията за присъединение към еврозоната. Нашата страна не дава отговор на индикаторите за непоклатимост на цените и за законодателство, напълно съобразено с разпоредбите на Европейски Съюз.

Комисията разяснява, че у нас инфлацията на потребителските цени е неравномерна. Отчита се, че най-новите данни за Бългаия демонстрират висока инфлация, породена от растежа на цените на силата. Очакванията са в идващия отчет следващата година да се регистрира позитивна смяна, тъй като инфлационният напън се приема за краткотраен и се планува да спадне сензитивно. По тази причина няма упования за в допълнение закъснение на нашата страна по пътя към въвеждането на еврото.

Европейска комисия се отбелязва, че присъединението към еврозоната е част от отговорностите, които страните от Европейски Съюз са приели, с цел да се причислят към Общността (без Дания).

Комисията дава оценка, че Хърватия е подготвена да вкара еврото от 1 януари следващата година. Преди това се чака нужното утвърждение от Европейския съвет и от Европейския парламент в края на юни и началото на юли.

Хърватия се причисли към Европейски Съюз през 2013 година и дружно с България влезе в така наречен чакалня на еврозоната през юли 2020 година. За хърватската стопанска система се регистрира, че е дребна и добре вписана в европейската, както и че банките са благосъстоятелност главно на сдружения в огромни страни от еврозоната.

В отчета се показва, че Швеция, Румъния, Полша, Унгария и Чехия също още не отговорят на условията за приемане в еврозоната.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР