Европейската комисия одобри безвъзмездна подкрепа по Фонда за справедлив преход

...
Европейската комисия одобри безвъзмездна подкрепа по Фонда за справедлив преход
Коментари Харесай

ЕК отпусна 2,3 млрд. лева за Стара Загора, Кюстендил и Перник

Европейската комисия утвърди безплатна поддръжка по Фонда за обективен преход по Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 в размер на към 2,3 милиарда лв. за Стара Загора, Кюстендил и Перник, както и прилежащи към Стара Загора общини. Приоритет на държавното управление е в този момент тези към този момент утвърдени средства да стигнат най-бързо, ефикасно и транспарантно до районите, като се чака да се запазят и разкрият над 15 000 работни места. Това оповестиха за медиите от държавната пресслужба.

С утвърдените средства в идващите шест години ще бъдат финансирани действия по подобряването на минните терени за индустриални потребности, поддръжка за служащите след картографиране на техните умения, финансиране на енергийна успеваемост с фокус върху уязвими семейства, насърчаване на индустриални паркове и зони, развиване на произвеждане на съставни елементи и електрическа енергия от възобновими източници, и поддръжка за диверсифицирането на стопанската система посредством нови предприятия. В района на Стара Загора ще бъдат подкрепяни и вложения от огромни предприятия, като прелиминарен интерес досега са декларирали над 20 компании.

Прозрачността на процедурите ще бъде обезпечена посредством включването на заинтригуваните лица в районни под-комитети за наблюдаване на програмата. Финансовата поддръжка по всички планове ще бъде обект на детайлна експертна оценка като част от отворени конкурентни процедури.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР