Европейската комисия иска да създаде постоянен резерв от основни лекарства

...
Европейската комисия иска да създаде постоянен резерв от основни лекарства
Коментари Харесай

ЕС създава постоянен резерв от основни лекарства и медицинско оборудване

Европейската комисия желае да сътвори непрекъснат запас от съществени медикаменти и здравно съоръжение за справяне с дефицита, който дълги години преследва Европейски Съюз и се утежни с пандемията COVID-19, оповестява " Ройтерс ".

Запасите ще бъдат финансирани от нов здравен бюджет на стойност 9,4 милиарда евро , който изпълнителната комисия на Европейски Съюз предложи в сряда.

Резервът ще добави незабавните ресурси от 380 милиона евро, основани при започване на пандемията COVID-19, откакто доста страни от 27-членния блок се сблъскаха с изострен дефицит на маски за лице, тестови комплекти, респиратори, медикаменти за интензивно лекуване и други жизненоважни артикули .

Европейски Съюз се стреми да съхранява дезинфектанти, тестови и диагностични реактиви, защитни средства и съществени медикаменти, според документ на Европейски Съюз.

Допълнителното финансиране , което би трябвало да бъде утвърдено от държавните управления и законодателите на Европейски Съюз, също ще се употребява за придобиване на ваксини, които постоянно не доближават в Европейски Съюз и се създават най-вече отвън блока .

Комисията съобщи, че желае да предложи тласъци за фармацевтичните компании да създават и създават ваксини в Европа и да реалокират индустриалния потенциал на медикаментите и техните химически съставки, които в този момент се внасят най-вече от Индия и Китай.

Депутатите от Европейски Съюз приканиха за сасубсидии за поощряване на преместването, само че здравният комисар Стела Кириакидес отхвърли да разяснява въпроса в четвъртък.

Тя сподели, че тласъците ще бъдат прегледани в предложенията за фармацевтична тактика на Европейски Съюз , която следва в края на годината - график, който озадачава промишлеността предвид на рисковете от втора вълна на епидемията през есента.

В проектодоклад европарламентът също по този начин прикани за основаването на едно или повече " европейски нестопански фармацевтични предприятия " за произвеждане на предпочитани медикаменти .

Съединените щати също се стремят да изградят способността да създават медикаменти и техните първични материали на своя територия , откакто пандемията сподели зависимостта на промишлеността от Китай и Индия .
 Европейска комисия отделя 750 милиарда евро за
Европейска комисия отделя 750 милиарда евро за " Следващото потомство Европейски Съюз " *

Общата " финансова огнева мощност " на бюджета на Европейски Съюз ще доближи близо 2 трилиона евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР