Европейската комисия има за цел да наложи забрана за украински

...
Европейската комисия има за цел да наложи забрана за украински
Коментари Харесай

Еврокомисията ще спре украинско зърно, но след като всички отменят забраните си

Европейската комисия има за цел да наложи възбрана за украински импорт на зърнени и маслодайни семена до 5 юни в пет страни от Европейски Съюз, прилежащи на Украйна. Но за това има едно изискване - страните да анулират обособените забрани, които са наложили, сподели министърът на земеделието на Румъния, представен от " Ройтерс ".

" Мярката може да бъде подхваната в границите на 48 часа, откакто страните отдръпват своите едностранни ограничения ", сподели министър Петре Дая пред кореспонденти късно в сряда след диалози с европейския комисар по търговията Валдис Домбровскис и министри от България, Унгария, Полша и Словакия. Предстоят спомагателни диалози.

Съобщение за срещата с Домбровскис популяризира и българското министерство на земеделието, само че в него нищо не се споделя за изискване страните, въвели към този момент забрани, първо да ги анулират, с цел да получат помощ.

В него се показва, че Европейската комисия е предложила пакет ограничения, включващ ограничение на вноса на 4 продукта, " както и лист с други артикули, които да бъдат под непрекъснат мониторинг и при нужда включени възбраната ". Разговорите с Европейска комисия не престават, при уверението, че окончателното решение може да бъде взето в къси периоди (до няколко дена), при положение на единодушие на всички участници в преговорния развой, се добавя в текста.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР