Европейският съд в Люксембург отхвърли иска на България за временно

...
Европейският съд в Люксембург отхвърли иска на България за временно
Коментари Харесай

Европейският съд отхвърли искането на България за връщането на камионите у дома



Европейският съд в Люксембург отхвърли желае на България за краткотрайно отсрочване на използването на противоречивата наредба на първия Мобилен пакет - връщането на камионите до мястото им на регистрация. Това оповестиха от Съюза на интернационалните превозвачи.

През октомври 2021г. България
внесе иск за отсрочване на
мярката до окончателното
решение на Европейския съд по делото заведено от България и още 8 страни - членки на Европейски Съюз - Полша, Кипър, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Малта и Румъния.

Действията на българската страна бяха наложени от фрапантната смяна на икономическата действителност, както и потвърдени необратими последствия върху околната среда - насилствените празни курсове на камионите ще доведат до повишаване на въглеродните излъчвания.

През 2020г. Съюзът на интернационалните превозвачи алармира за съществени социално- стопански последствия от мярката измежду българския транспортен отрасъл.

С решението си в този момент Европейският съд на процедура отхвърли всякаква опция за понижаване на вредите от използването на Мобилен пакет I, се споделя в позицията на Съюза на интернационалните превозвачи.

Към момента към момента няма формален коментар от Министерство на превоза и известията по случая.

В изискванията на тежка икономическа рецесия България е оставена без стратегическа транспортна политика, а браншът е подложен в обстановка в която получава информация и поддръжка от отрасловите министерства на останалите 8 държави-членки, се споделя в позицията на Съюза на интернационалните превозвачи.

В нея е посочено, че не престават целенасочените репресивни действия на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " към съответни транспортни компании у нас, които не са съгласни с водената политиката водена от Министерството на превоза и известията.

Позицията на транспортният министър Николай Събев е, че страната не води репресивни действия против нито една компания, а прави инспекции, както е по закон.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР