Европа трябва незабавно да се подготви за пълно спиране на

...
Европа трябва незабавно да се подготви за пълно спиране на
Коментари Харесай

МАЕ: Европа незабавно да се подготви за пълно спиране на руския газ

Европа би трябвало неотложно да се приготви за цялостно прекъсване на износа на съветски газ тази зима. За това прикани Международната организация по енергетика (МАЕ), представена от " Файненшъл таймс ".

Агенцията настоя държавните управления да подхващат дейности за понижаване на търсенето и да не затварят остаряващите атомни електроцентрали.

Ръководителят на МАЕ Фатих Бирол съобщи, че решението на за европейските страни предходната седмица може да предвещава по-нататъшни съкращения, защото Москва се стреми да си завоюва " лостове " по време на войната с Украйна.

Европа би трябвало да е подготвена, ако съветският газ бъде спрян изцяло, безапелационен бе той.
 МАЕ: Доставките на съветски нефт ще спаднат двойно през май
МАЕ: Доставките на съветски нефт ще спаднат двойно през май

Пълното влияние на глобите към съветския нефт ще влезе в действие от идващия месец

Колкото повече наближаваме зимата, толкоз повече разбираме желанията на Русия, означи Бирол. Според него съкращенията на газа имат за цел да попречат на Европа да запълни газохранилищата си, което ще ускори съветското въздействие през зимните месеци.

Миналата година МАЕ, която се финансира главно от членове на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, беше един от първите публични органи, които обществено упрекнаха Русия, че , като част от подготовката й за нашествието в Украйна.

Бирол уточни, че незабавните ограничения, подхванати от европейските страни тази седмица за понижаване на търсенето на газ, като да вземем за пример включването на остарели електроцентрали, работещи с въглища, са оправдани поради мащаба на рецесията и без значение от опасенията по отношение на увеличението на въглеродните излъчвания.
 ОПЕК предизвести Европейски Съюз: Руският нефт няма опция
ОПЕК предизвести Европейски Съюз: Руският нефт няма опция

Европейската комисия изготвя оферти за вероятно налагане на ембарго върху съветския нефт

Той разясни, че увеличението на производството на въглища е краткотрайно и ще помогне за опазване на доставения газ за отопление през зимата. Всички спомагателни въглеродни излъчвания от изгарянето на мощно замърсяващи въглища ще бъдат обезщетени посредством ускорение на проектите на Европа да понижи зависимостта си от вносни изкопаеми горива и да развие потенциал за произвеждане на възобновима сила, добави шефът на МАЕ.

Той обаче предизвести, че е малко евентуално ограниченията, подхванати от европейските държавни управления до момента, да са задоволителни, в случай че съветският експорт бъде изцяло спрян. По негови думи страните би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да запазят доставките в този момент, с цел да подсигуряват, че хранилищата може да бъдат запълнени преди зимните месеци.

Мисля, че ще има повече и по-задълбочени ограничения за търсенето (предприети от държавните управления в Европа) с наближаването на зимата, съобщи Бирол, добавяйки, че нормирането на доставките на газ остава действителна опция, в случай че Русия понижи в допълнение износа си.
 Германски министър: Да пестим сила, с цел да не успее Путин да ни раздели
Германски министър: Да пестим сила, с цел да не успее Путин да ни раздели

Намаляването на съветските доставки на газ е политическо решение

Вчера Швеция и Дания последваха Германия, Австрия и Нидерландия в оповестяването на първия стадий от за опазване на доставките на газ. Нито един от тези национални проекти обаче към момента не включва нормиране.

Европа е понижила зависимостта си от съветския газ до към 20% от общите доставки от началото на войната в Украйна по отношение на 40% преди този момент. Тя обаче към този момент е употребила най-вече благоприятни условия за диверсификация на доставките си, като морски доставки на полутечен природен газ.

Според шефа на МАЕ страните би трябвало да се опитат да отсрочат затварянето на всички нуклеарни уреди, планувани за закриване, с цел да лимитират количеството газ, изгорял при производството на електрическа енергия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР