Нулеви въглеродни емисии за всички градски автобуси до 2035 г.

...
Нулеви въглеродни емисии за всички градски автобуси до 2035 г.
Коментари Харесай

Градските автобуси в ЕС- с нулеви емисии до 2035 г.

Нулеви въглеродни излъчвания за всички градски рейсове до 2035 година и междинна цел за намаляването им с 90% за тази категория до 2030 година

Това е част от регламента за стандартите за излъчванията от тежкотоварните коли, които страните членки (Съветът) на Европейски Съюз одобриха дефинитивно.

Според регламента междуградските рейсове ще бъдат освободени от тази цел. Новите правила резервират избраната за 2025 година цел за понижаване на излъчванията от тежкотоварни камиони с тегло над 16 тона с 15 %.

Същевременно се дефинират нови цели. Става дума за понижаване на излъчванията с 45% от 2030 г. вместо с 30%, с 65 на 100 от 2035 година и с 90 на 100 от 2040 година

От 2035 година тези цели ще се ползват за камиони със междинна товароподемност, с тегло над 7,5 тона, както и за съответните профилирани транспортни средства.

Предстои регламентът да бъде подписан и оповестен в Официалния вестник на Европейски Съюз. Той ще влезе в действие 20 дни по-късно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР