Страните от Европейския съюз дадоха окончателното си одобрение в понеделник

...
Страните от Европейския съюз дадоха окончателното си одобрение в понеделник
Коментари Харесай

ЕС ограничава със закон въглеродните емисии от камионите

Страните от Европейския съюз дадоха окончателното си утвърждение в понеделник на закон за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид от камионите , който ще изисква множеството нови тежкотоварни транспортни средства, продавани в Европейски Съюз от 2040 година, да бъдат без излъчвания , предава Ройтерс.

Законът ще наложи 90% понижение на излъчванията на CO2 от новите тежкотоварни транспортни средства до 2040 година Това значи, че производителите ще би трябвало да продадат огромен дял камиони, които са изцяло без CO2 - в това число електрически транспортни средства и такива, работещи с водородно гориво,  за да компенсират оставащите продажби на нови коли с излъчвания на CO2 през 2040 година

Повечето камиони по европейските пътища сега се движат с дизелово гориво, което създава излъчвания на парникови газове и замърсители на въздуха, свързани с рак на белия дроб и респираторни болести. Тежкотоварните транспортни средства създават една четвърт от излъчванията от пътния превоз в Европа.

Производителите на камиони също ще би трябвало да понижат излъчванията на CO2 от своите автопаркове с 45% до 2030 година, заменяйки съществуваща цел от 30%, и с 65% до 2035 г .

От 2030 година 90% от новите градски рейсове, продавани в Европейски Съюз, ще би трябвало да имат нулеви излъчвания, което ще се увеличи до 100% през 2035 година

Асоциацията на европейските производители на коли ACEA разказа политиката на Европейски Съюз като най-амбициозната в света и сподели, че задачите ще бъдат реализирани единствено в случай че държавните управления ги съпоставят с бързо въвеждане на 50 000 публични зарядни точки за камиони до 2030 година

Политиката на Европейски Съюз за въглеродните излъчвания от камионите към този момент получи утвърждение от страните от Европейски Съюз и Европейския парламент, което значи, че може да се трансформира в закон.

Това се случва макар неотдавнашните недоволства от Германия и десноцентристки депутати от Европейски Съюз, които желаеха политиката да разреши продажбата на повече камиони с мотори с вътрешно горене след 2040 година, в случай че те работят с CO2 неутрални горива.

При гласуването в понеделник единствено Италия, Полша и Словакия се опълчиха на политиката, до момента в който Чешката република се въздържа, сподели представител на Европейски Съюз пред Ройтерс.

За да завоюват поддръжката на Германия, страните от Европейски Съюз прибавиха предишния месец увод към закона, в който се споделя, че Европейската комисия ще обмисли създаването на правила в бъдеще, с цел да брои камионите, работещи с CO2 неутрални горива, като спазващи изикванията.
 Италия все по този начин срещу възбрана за новите коли с ДВГ от 2035 година
Италия все по този начин срещу възбрана за новите коли с ДВГ от 2035 година

Салвини също прикани за по-голяма отбрана в Европейски Съюз на жителите и фирмите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР