Еврокомисарите се събират на първо заседание в НДК в рамките

...
Еврокомисарите се събират на първо заседание в НДК в рамките
Коментари Харесай

Еврокомисарите се събират на заседание с българските министри в НДК

Еврокомисарите се събират на първо съвещание в НДК в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Колегиумът на европейските комисари ще заседава дружно с министрите от българското държавно управление.

Ще бъдат извършени паралелно три клъстърни срещи по тематики, свързани с целите на българското председателство и европейския дневен ред.

Комисари и министри ще разискват въпроси в областите външни работи, сигурност и защита, миграция и правосъдие; приобщаваща и постоянна Европа; конкурентност, нововъведения и цифровизация.

Непосредствено след разискванията ще се организира общо съвещание на колегиума на комисарите и българското държавно управление с присъединяване на премира Бойко Борисов и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

В програмата на Юнкер са включени независими срещи с президента Румен Радев, с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и с Бойко Борисов. Колегиумът на комисарите ще се срещне и с председателския съвет на Народното събрание.

Снощи в Народния спектакъл беше формалната гала по откриването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР