Евгений Пригожин, който управлява частната армия от наемници Вагнер, публикува

...
Евгений Пригожин, който управлява частната армия от наемници Вагнер, публикува
Коментари Харесай

Ръководителят на групировката Вагнер Пригожин се разкрещя на руските генерали

Евгений Пригожин, който ръководи частната войска от наемници " Вагнер ", разгласява необичайно известие в медиите - аудиозапис, на който крещи и упреква " групичката околовоенни функционери " за тежката обстановка към групировката му на фронта в Украйна.

Преди ден Пригожин упрекна управлението на Министерството на защитата на Русия, че съзнателно не доставя " Вагнер " с задоволително муниции и се пробва да унищожи наемниците.

По думите му - до момента в който Сергей Суровикин е управлявал съветската войска в Украйна, не е имало проблеми със снабдяването на " Вагнер ". Суровикин обаче беше отхвърлен през януари 2023 година със заповед на военния министър Сергей Шойгу и командването на силите беше поверено на ген. Валерий Герасимов. Междувременно връзките на Кремъл с " Вагнер " започнаха да се смразявват.

Именно Шойгу и Герасимов са обект на офанзива от страна на Евгений Пригожин.

На висок звук той се възмущава, че генералите са " решили, че това е тяхната страна и техният народ и този народ ще умира тогава, когато на тях им е комфортно ".

" Вместо да изпълнят своя дълг и да дадат нужните муниции,... те седят и хихикат в кабинетите си и пробват да въртят интриги ", споделя Евгений Пригожин.

Без да показва съответни имена, той упреква военното управление, че популяризира неофициална информация в " телеграм-каналите ", че Пригожин не трябва да бъде отразяван или че той употребява съветски муниции за незаконна търговия и препродажба към " американците ".

" Аз нямам повече разновидности, ходя към край. Моите хора умират на цели групи, тъй като някакви... странни хора вземат решение дали им се поставя да живеят или не. Това не трябва да се случва. Това не са революционни апели. Това е гледище за муниции ", изяснява още той, като се оплаква, че към този момент не може да написа докладни мемоари, " тъй като никой не ги чете ".

В понеделник Евгений Пригожин разгласява друго предизвестие до върховете на Министерството на защитата на Русия през медиите.

" Казвам им - престанете с капризите си и дайте муниции. Аз не ви натърквам в носа, че закусвате, обядвате и вечеряте със златни принадлежности и изпращате своите дъщери и внучки на отмора в Дубай, без да се срамувате от нищо, до момента в който съветският боец умира на фронта, апелирам ви, дайте ни муниции ", споделя той в друго гласово известие, публикувано от пресслужбата му.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР