В животинското царство има много красота. Но има и животни,

...
В животинското царство има много красота. Но има и животни,
Коментари Харесай

6 от най-грозните животни на планетата

В животинското царство има доста хубост. Но има и животни, които бихме могли да назовем " грозни ". Може би сходно прилагателно е ненапълно незаслужено и това, което в действителност би трябвало да мислим, е, че хубостта му е " особена " или друга, само че въпреки всичко на пръв взор имат в действителност стряскаща тип. Да забележим шест такива образеца, подбрани от Hola.
 Животни с възприятие за комизъм - кои са най-големите шегаджии
Кои са най-големите шегаджии измежду животните

Никак не им е скучно

Дългоноса маймуна (Nasalis larvatus)
 Снимка 665282

Както се споделя, толкоз е противен, че чак ни се вижда прекрасен. И макар този огромен нос (при мъжките може да бъде с размери 10 сантиметра), очите му демонстрират доста деликатност. Тази дългоноса маймуна живее в Борнео. Храни се с листа, плодове и семена. Те живеят на групи, формирани от преобладаващ мъжки, женски и дребни. Обикновено са мирни животни, макар че от време на време могат да зародят спорове сред мъжките. Смята се, че носът му служи за привличане на женските. Има заплаха от изгубване заради обезлесяването.

Гол къртичест плъх (Heterocephalus glaber)
 Снимка 665283

Живее в Африка, по-специално в Етиопия, Сомалия и Кения. Екземплярите от този тип нормално са слепи и имат на практика гола кожа, с някои космени фоликули. Те могат да живеят до 30 години и имат огромна резистентност на заболявания като рак, да вземем за пример. Могат да изтърпят доста болежка. Хранят се най-вече с грудки и корени.

Риба-капка (Psychrolutes marcidus)

Смята се за най-грозното животно в света освен поради външния си тип. Живее в дълбоките води на Австралия и Тасмания. Тялото му е формирано от желатинова маса с компактност малко по-малка от тази на водата, което му разрешава да се носи по морското дъно, без да се уморява. Въпреки че не е заплашен от изгубване, местообитанието му може да бъде наранено.

Morena moteada (Muraena lentiginosa)
 Снимка 665284

Muraena lentiginosa е тип змиорка от семейство Муренови. Има удължено и змиевидно тяло, типично за мурените. Кожата му е гладка, без люспи и има шарка от тъмни петна на по-светъл декор, което му придава тип на петна. Среща се в западната част на Атлантическия океан, от Южна Флорида и Бахамските острови до Северна Бразилия, в това число Мексиканския залив и Карибите. Това е нощен див звяр, който се храни най-вече с риба и ракообразни. Използва мощната си челюст и острите си зъби, с цел да улови и раздра плячката си. Те могат да хапят, в случай че се почувстват застрашени.

Аксолотъл (Ambystoma mexicanum)
 Снимка 665285

Колкото грозно е, толкоз е и симпатично. Всъщност някои хора го намират за очарователно (като нас). Живее в езерата и каналите на квартал Xochimilco, Мексико Сити. Той поддържа тази форма през целия си живот и е кадърен да регенерира своите крака и органи. Храни се с инсекти, мекотели и дребни риби. Застрашен е от замърсяване на водата и загуба на местообитанието му.
 От китайско гребенесто куче до мексиканско голо куче - 5 от най-грозните породи кучета
5 от най-грозните породи кучета в света

Все отново си имат някакъв сексапил

Марабу (Leptoptilos crumenifer)
 Снимка 665286

Това е птица чистач, която живее в Африка на юг от Сахара, във влажни зони и открити региони покрай вода. Въпреки че не е в заплаха, това зависи от мършата, с която разполага. В някои случаи може да яде риба, инсекти и дребни бозайници и даже отпадъци. Между другото, няма пера на главата и шията, с цел да улесни хигиената, до момента в който се храни с мърша.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР