Евгений Пригожин - който опита да направи бунт в Русия

...
Евгений Пригожин - който опита да направи бунт в Русия
Коментари Харесай

По думите на Лукашенко: Пригожин си е в Русия

Евгений Пригожин - който опита да направи протест в Русия предишния месец – не се намира в Беларус, а в Санкт Петербург, предават международните организации. Местонахождението на Пригожин беше цялостна тайнственост след протеста.

Съгласно съглашението за преустановяване на опълчването, обвиняванията против него бяха свалени и му беше препоръчано да се реалокира в Беларус. Но в четвъртък белоруският водач Александър Лукашенко сподели: „ Що се отнася до Пригожин, той е в Санкт Петербург. Той не е на територията на Беларус “.

Според данни на Би Би Си частния аероплан на Пригожин е летял до Беларус в края на юни и се е върнал в Русия същата вечер. Оттогава той прави няколко полета сред Санкт Петербург и Москва - макар че не е ясно дали Пригожин е бил на борда.

Не е ясно и дали думите на Лукашенко са истина или илюзия.

Лукашенко сподели, че предлагането към „ Вагнер “ да разположи някои от бойците си в Беларус - опция, която провокира опасения измежду прилежащите страни от НАТО - към момента е в действие. По думите му Беларус е предложила на съветската частна военна компания няколко някогашни военни лагера за настаняване, само че тя има лично виждане по въпроса и той към момента не е решен. Лукашенко сподели, че не счита, че това би представлявало риск за Беларус и не мисли, че бойците от „ Вагнер “ биха се вдигнали на оръжие против страната му. Той добави, че Беларус ще подпише контракт с „ Вагнер “, в случай че нейни бойци бъдат ситуирани в страната.

Беларуският президент сподели още, че чака украинските въоръжени сили да опитат да създадат нещо съществено на фронта преди срещата на върха на НАТО в Литва идната седмица. Подобен ход от страна на Украйна би довел до унищожаването на нейните най-хубави запаси и погребването на бойните ѝ качества, разяснява той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР