Ева Вукадинова не успя да финишира във втория манш на

...
Ева Вукадинова не успя да финишира във втория манш на
Коментари Харесай

Ева Вукадинова не успя да финишира във втория манш на женския слалом

Ева Вукадинова не съумя да финишира във втория манш на женския слалом от програмата на Зимните олимпийски игри в Пекин.

20-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, даде 49-о време в първото втурване, откакто трагичен случай беляза карането й. Вукадинова, която започва днешния слалом при дамите с дребна шина върху скиорската ръкавица поради контузия, получена по време на гигантския слалом в понеделник, отпадна в началото след пропусната врата, само че това се оказа поради появяването на стюард на пистата. Впоследствие тя започва още веднъж, като направи неточност, само че се задържа на ските си и съумя да приключи на 49-о място. Във втората каране обаче Вукадинова не съумя да финишира.

Олимпийското злато е за настоящата носителка на Големия бистър глобус Петра Влъхова от Словакия. Тя бе осма след първия манш, само че даде най-хубаво време във втория - 52.09, като остави на осем стотни зад себе си австрийката Катарина Линсбергер. С бронза се поздрави швейцарката Уенди Холденер, която приключи на +0.12 сек от победителката. Четвърта се подреди германата Лена Дюр, която бе най-бърза в първия манш. Топ 10 допълниха още словенката Андрея Слокар, швейцарките Мишел Гизин и Камий Раст, американката Паула Молцан, шведката Анна Свен Ларшон и швейцарката Алине Даниот. Лидерката в генералното класиране за Голямата международна купа Микаела Шифрин още веднъж разочарова и отпадна във втори следващ старт след първия манш, сходно на случилото се в гигантския слалом.

За Влъхова това бе първо олимпиийско злато в кариерата - тя остана 13-а в дисциплината в Пьонг Чанг през 2018, и 19-а на Игрите в Сочи през 2014. Най-високото й класиране на Зимни олимпийски игри бе петото място в алпийската композиция преди четири години. Това бе и първи орден за Словакия на Игрите в китайската столица. За дамите следва супер великански слалом в петък.
 Контузената Вукадинова е твърдо решена да не пропуща олимпийския слалом
Контузената Вукадинова е твърдо решена да не пропуща олимпийския слалом

Ще започва с дребна шина върху скиорската ръкавица
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР