Ето пълният текст на речта на Зеленски. Те нахълтват в дома

...
Ето пълният текст на речта на Зеленски.
Те нахълтват в дома
Коментари Харесай

Зеленски: Злото се е възродило. Името му е руски фашизъм. Съкратено - РФ

Ето цялостният текст на речта на Зеленски.

" Те нахълтват в дома ви. Идват, с цел да убиват, горят и екзекутират. Не щадят никого - възрастни хора, дами, деца... Те са зверове... "

Това са спомените на тези, които са претърпели нацистката окупация.

Това са и спомените на тези, които са претърпели съветската окупация. Едни и същи ужаси, закононарушения на едни и същи изверги.

Преди 80 години милиони украинци са се борили нацизмът да загуби вечно. Но през днешния ден украинците още веднъж се съпротивляват на злото, което се е възродило, пристигнало е още веднъж, желае още веднъж да ни унищожи. Армията на един изрод, който убива, изтезава, изтрива от лицето на земята мирни градове и села. Зло, чието име е съветски фашизъм. Съкратено - РФ.

Свидетел на това е това мазе в село Ягодное в Черниговска област. Рашистите вкарват тук и държат жителите на селото в продължение на съвсем месец. Всички. 350 души. Всички деца от това село. 80 девойки и момчета, най-малкото от които е било на месец и половина. Всеки може да разбере каква е путинска Русия, като си показа себе си тук, в това мазе, измежду тези хора. Без светлина, храна, вода, медикаменти, въздух, в помещение, в което е имало по-малко от квадратен метър на човек. Спели са седнали. Излизали са на открито единствено един път. Яли са по 200 грама чорба дневно. Мъжете са ги събличали голи в студа, с цел да търсят украински татуировки. Десетима заложници са издъхнали тук. Било е неразрешено да ги погребат. Още 17 души са убити от рашистите. Във всяка кътче на света това се назовава с една дума: пъкъл. Когато се изгарят цели села, правят се всеобщи изтезания, като изправят хората до стената със завързани очи и ги убиват. Във всяко кътче на света това се назовава с една дума: нацизъм. Ако не е нацизъм, тогава какво е?

И всички на Земята знаят историята и помнят по какъв начин би трябвало да се борят с нацизма. Когато човечеството се сплотява, когато се опълчва на Хитлер, а не купува нефт от него и не отива на неговата инаугурация.

Ягодное, което е претърпяло пъкъла на РФ, е единствено един образец. Едно село, само че то отразява същността на това по какъв начин Путин вижда света. Истинските цели. Да вкарва подземен всички, които желаят да живеят свободно. Да вкарва в мазето цяло село, а по-късно още едно, второ, трето, а по-късно и цяла Украйна, а най-после да вкара в мазето и целия свят. За РФ това са единствено стадии от един безразсъден проект: да заточи свободата в гето. Концентрационен лагер, наименуван " Руски свят ". Да експортира по целия свят главното съветско притежание - бодливата тел. По същия сюжет от преди 80 години с създател Хитлер, малко по малко поглъщайки непознати земи и изпитвайки реакцията на света. И когато реакцията е безгръбначна, нацистите не престават напред. Не ги стопират апели, резолюции, полусанкции. И единственият въпрос, който вълнува Путин през днешния ден, е: кой е идващият?

Русия публично утвърди лист на страните, които не могат да се усещат в сигурност, наименуван " Списък на неприятелските страни ". Красноречиво е, че той съвсем съответствува със листата на страните от антихитлеристката коалиция. Тези, които победиха нацизма, са врагове за модерна Русия. Държавите от Европейския съюз, Англия, Съединени американски щати, Канада и общо към петдесет страни. Свободни, демократични и самостоятелни, което съгласно актуалната кремълска идеология значи рискови. А значи - цели.

Светът не видя опасността, светът проспа възраждането на нацизма - в 5 часа сутринта на 24 февруари 2022 година И през днешния ден всеки, който помни Втората международна война и е доживял до през днешния ден, изпитва дежа вю. Битката за Киев, бомбардировките на Харков, Одеса, Днепър, всеобщите гробове, блокадата на пристанищата, кражбата и изнасянето на зърно, мъченията, изтезанията, депортирането на деца, филтрационните лагери, колониите за пленници. Русия върна страниците от учебниците за Втората международна война на първите страници на международните медии. Русия върна страшното минало в ежедневните вести. С всяко ново закононарушение се потвърждава, че нацизмът се е възродил. Само че с нова маркировка: " Сделано в России ".

Неотдавна обществото ни беше трогнато от фотография на мъж на гроба на своя внук, умрял във войната. Бащата на този човек е умрял от ръцете на нацистите. Животът на внука му е лишен от съветските окупатори. Това е единствено един от милионите образци, които поставят знак за тъждество сред нацизма и модерна Русия.

Днес концепциите на Хитлер звучат на съветски език. Нацистките закононарушения се правят под съветското знаме. Разликите са официални. Новият Вермахт, който нахлу в Украйна, носи двуглав орел на ръкавите си. Новите " Фау " са " калибри " и " кинжали ", новите Луфтвафе са МиГ-ове и " сушки ", новата свастика е " шурей ", новият " Хитлерюгенд " е " Юнармия ". Има десетки такива паралели и стотици такива подражания.

И в случай че актуалният Кремъл по всичко наподобява на Третия райх, то и краят му би трябвало да е еднакъв.

В новия Нюрнберг. В град Хага.

Както и през 1945 година, единствено обединеният свободен свят може да направи това. Обединен в антипутинска коалиция. Не с думи, а с дейности, способни да спрат московските нацисти, да попречат на новото зло да се популяризира из целия европейски континент, а по-късно и по целия свят. Способен да помогне на Украйна да победи съветския нацизъм, да помогне на себе си, да помогне на света, да потвърди своята лоялност на думите " Никога повече! ".

Да направи думите " Никога повече! " още веднъж настоящи.

Скъпи украинци!

Жителите на село Ягодное са държани тук в продължение на 27 дни. На 30 март 2022 година селото бе освободено от рашистките окупатори. На 19 април то беше разминирано от нашите сили. Това е знак на това, че историята се повтаря и всеки, който е пристигнал да ни унищожи, в последна сметка ще бягат от украинската земя. Някои от нашите територии към този момент остават окупирани, някои от нашите хора са в плен. Това значи, че нашата борба продължава. И през днешния ден, в Деня на паметта и успеха над нацизма, спомняйки си за милионите украинци, които дружно с другите нации са се борили и са победили, ние имаме вяра и приближаваме новия ден на нова победа.

Когато изгонването на нацистите от Украйна, за което сме чели в учебниците по история, се случи в действителния живот. А събитието от средата на XX век се случи още веднъж и влезе в историята на XXI век. В историята на общата победа над съветското зло.

Честит Ден на паметта и на успеха над нацизма във Втората международна война!

Слава на Украйна! "

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР