Ето, че вратата на Google най-накрая започва да се затваря

...
Ето, че вратата на Google най-накрая започва да се затваря
Коментари Харесай

Google, Huawei и с какъв софтуер ще работи Mate 30

Ето, че вратата на Гугъл най-сетне стартира да се затваря пред лицето на Huawei, откакто през вчерашния ден стана ясно, че бъдещият Huawei Mate 30 най-вероятно ще бъде лишен от платформата на Гугъл.

Говорител на Гугъл заяви пред Reuters, че смарт телефонът, който се чака да се появи към края на септември, няма да разполага с лицензирани приложения и услуги на Гугъл.

Както можем да се досетим, повода за това са възбраните, наложени върху търговията на американски компании с китайския телекомуникационен водач.

Временната анулация на някои от рестрикциите важи единствено за актуалните и към този момент публично оповестени артикули на Huawei, само че не и за бъдещи такива, какъвто е казусът с Mate 30.

Редица американски предприятия са кандидатствали за общо 130 лицензи, посредством които търсят метод да продължат да продават съставни елементи и артикули на Huawei, само че не е ясно дали Гугъл е измежду тях.

Всичко това значи, че мистериозната оперативна система Harmony OS на Huawei може би ще направи дебюта си в смарт телефон още през идния месец, макар че от Huawei неколкократно обясниха, че избират да продължат работата си с Android. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР