Естония и Румъния не са се съобразили с призива на

...
Естония и Румъния не са се съобразили с призива на
Коментари Харесай

Естония и Румъния са предложили заместници на своите еврокомисари

Естония и Румъния не са се съобразили с апела на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и са предложили заместници на своите досегашни еврокомисари. Това съобщи по време на конференция представител на комисията, оповестява Novini.bg.

``
реклама

Въпросът е бил разискван през вчерашния ден от Съвета на Европейски Съюз.

Миналата седмица Юнкер преразпредели отговорностите на еврокомисарите поради отдръпването на Андрус Ансип (Естония) и Корина Крецу (Румъния), които заеха местата си в Европейския парламент.

Съветът на Европейски Съюз не е възприел предлагането на Юнкер страните, чиито комисари се отдръпват, да не изпращат техни заместници. Европейска комисия към този момент е изчерпала законотворческата си работа до края на октомври, а и това би довело до спомагателни разноски от към един милион евро за заместител за четири месеца, разясни по-рано представител на комисията. Естония през вчерашния ден е предложила заместител, който да остане и в идната комисия.

Румъния е предложила заместител до края на октомври. На основата на тези решения следва препоръчаните нови еврокомисари да положат " изпит " пред Юнкер, както и пред съответните комисии в Екологичен потенциал. Говорител на комисията през днешния ден посочи, че Юнкер ще одобри претендентите " в идващите дни ", а по-късно ще " медитира " какви задания в Европейска комисия да им разпореди, в случай че реши, че дават отговор на условията за еврокомисар. Комисията на ръководителя Юнкер се чака да завърши активността си на 1 ноември.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР