Ескалация на напрежението между Косово и Сърбия. Поводът - новите

...
Ескалация на напрежението между Косово и Сърбия. Поводът - новите
Коментари Харесай

Вучич: Няма да има капитулация, Сърбия ще победи

Ескалация на напрежението сред Косово и Сърбия. Поводът - новите правила, които щяха да принудят косовските сърби да заменят персоналните си документи, издадени от сръбските управляващи, с такива, издадени от управляващите в  Косово. И още - хората, трябваше да заменят регистрационните табели на колите, издадени от сръбските управляващи, с табели, издадени от косовските управляващи.

Правилата трябваше да влязат в действие в среднощ, само че бяха отсрочени след съвещания със Съединените щати и Европейския съюз. Стотици косовски сърби издигнаха барикади и блокираха пътища, по които се стига до границата със Сърбия, с цел да изразят недоволството си от желанията на държавното управление в Прищина.

Президентът на Сърбия Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. прикани всички да се опитат да запазят мира, “на съвсем всяка цена “.

" Има все по-малко подготвеност да чуят молбите ни и моята молба през днешния ден към всички е да се опитаме да запазим мира на съвсем всяка цена. Още един път се пробвам да помоля всички - албанците да се опомнят, сърбите да не се поддават на провокации и да не вършат нищо, което може да докара до някакъв спор. Всичко, което мога да кажа, е, че ще желаеме мир и ще търсим мир. Но незабавно би трябвало да ви кажа: няма да има капитулация и Сърбия ще победи. Ако посмеят да преследват сърби, малтретират сърби, убиват сърби - Сърбия ще завоюва. Това е всичко, което имам да кажа ", съобщи сръбският държавен глава, представен от Нова телевизия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР