Есента се счита за сезон на настинките. Защо не е

...
Есента се счита за сезон на настинките. Защо не е
Коментари Харесай

Не лекувайте настинката по този начин, ако не искате да стане по-зле

Есента се смята за сезон на настинките. Защо не е належащо да се опитваме да лекуваме неразположението с „ бабини ” способи, описа в изявление за радио Sputnik отоларингологът от Москва Владимир Зайцев.

Той означи, че доста хора неправилно считат есенната простуда за заболяване, което не изисква профилирана здравна помощ. Такива хора се пробват да се излекуват, употребявайки методите на " националната " или " бабината ” медицина.

Междувременно някои от тези способи освен не лекуват, само че и могат доста да навредят, предизвести претендентът на медицинските науки. Това, сподели той, важи най-много за известен способ като да загреем тялото си оптимално, включително и посредством парещ душ или вана.
 Ето какво се случва с тялото ви, когато стоите гладни Ето какво се случва с тялото ви, когато стоите гладни
Страхотната миризма на свежи кифлички с канела или цвъртящия бекон притегля ли ви в локалното заведение за бързо хранене? Оказва се, че...

" В банята и сауната температурата е висока и тя предизвика доста мощен оток. Каналите покрай носната празнина се подуват в допълнение, а възпалението стартира да се демонстрира още повече. Когато човек се усеща зле и интуитивно усеща, че би трябвало да бъде в хоризонтално състояние, само че вместо това отива „ да се напари ” в банята, тогава нищо положително няма да се случи ", предизвести Зайцев.

Според него можете да вземете по-топъл душ, когато към този момент се възстановявате, само че не и при започване на заболяването. Докторът изяснява и за какво не е належащо да слагат скилидки чесън или сок от лук в ноздрите си.

" По време на простуда се развива оток на лигавицата. При инфектиране лигавицата е раздразнена и напрегната, а когато хората стартират да вкарват филийки чесън или лучен сок в носа, това е доста неприятно и неправилно. Поради това последствията могат да бъдат доста мощно раздразнение, и даже изгаряне на лигавиците ”, предизвести лекарят.

Въпреки че елементарната простуда не е най -опасното заболяване, въпреки всичко е по -добре да се консултирате и с доктор.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР