Есента е перфектното време за засаждане на различни цветя и

...
Есента е перфектното време за засаждане на различни цветя и
Коментари Харесай

Съвети за градинари: Идеи за садене на цветя и билки през есента

Есента е съвършеното време за засаждане на разнообразни цветя и билки, които ще приготвят градината ти за идната зима. Ето няколко образеца на растения, които са идеални за засаждане през есента:

Шафран (Crocus):
Кога се сади: През септември и октомври.Защо: Шафранът се сади през есента, с цел да се приготви за разцъфтяване през ранните пролетни месеци.
Лалета (Tulips):
Кога се сади: След края на септември и през октомври.Защо: Лалетата се нуждаят от студено време, с цел да разцъфнат красиви напролет.
Лавандула (Lavandula):
Кога се сади: През септември и началото на октомври.Защо: Лавандулата обича топлите дни и студените нощи, които предлага есента.
Розмарин (Rosmarinus officinalis):
Кога се сади: Цялата есен.Защо: Розмаринът е зимоустойчив и се оправя добре в студените месеци. Саденето му през есента му дава време да се укорени преди зимата.
Хризантеми (Chrysanthemums):
Кога се сади: След края на лятото и през есента.Защо: Хризантемите са красиви цветя, които разцъфтяват през есента и устоят на по-студените температури.
Циклама (Cyclamen):
Кога се сади: През септември и октомври.Защо: Цикламата е отличен избор за есенната градина, защото тя цъфти през студените месеци.
Магнолия (Magnolia):
Кога се сади: През есента.Защо: Магнолията, като се изключи че е красиво дърво, се засажда през есента, с цел да има време да развие кореновата си система преди зимата.
Копър (Anethum graveolens):
Кога се сади: Септември и октомври.Защо: Копърът обича хладното време и се засажда през есента, с цел да даде свежи листа през идната пролет.
Чубрица (Thymus vulgaris):
Кога се сади: Цялата есен.Защо: Чубрицата е зимоустойчива фалшификация и се засажда сполучливо през есента.
Мащерка (Origanum majorana):
Кога се сади: Септември и октомври.Защо: Мащерката е чудесна билка, която се приспособява към по-студените условия и обогатява усета на ястията.
Подбел (Artemisia absinthium):
Кога се сади: През есента.Защо: Подбелът е прочут със своите лечебни свойства и засаждането му през есента му дава време да укорени преди зимата.
Кимион (Cuminum cyminum):
Кога се сади: През есента.Защо: Кимионът е фалшификация с голям брой изгоди за здравето

Засаждането на растения през есента освен ги приготвя за студените месеци, само че и обезпечава красиво и здравословно разцъфтяване в идната пролет. Приятно градинарене!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР