ЕС я обвини в опит да изгради незаконни алтернативни властови

...
ЕС я обвини в опит да изгради незаконни алтернативни властови
Коментари Харесай

Русия започна да назначава кметове в окупирани украински градове

ЕС я упрекна в опит да построи противозаконни различни властови структури в Украйна

Русия стартира с назначенията на свои кметове в окупирани украински градове. Първото такова стана през днешния ден в Мелитопол, където военните сложиха за краткотраен кмет Галина Данилченко, осведоми.

В петък Иван Фьодоров бе хванат и с качулка на главата откаран от съветските военни в незнайна посока. Снощи президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че Фьодоров е жив, а окупаторите го изтезават.

"Генералната прокуратура " на провъзгласената от проруските сепаратисти Луганска национална република (ЛНР) пък заяви, че е завела наказателно дело против кмета по съмнения, че е "оказвал финансова и друга помощ " на украинската националистическа организация "Десен бранш " за "извършването на терористични закононарушения против мирните поданици на Донбас ".

Галина Данилченко до момента е била народен представител в градския съвет на Мелитопол от украинската проруска партия "Опозиционна платформа - За живота " (преди Партия на регионите).

Тя прикани локалните поданици "да се приспособят към новата действителност " и добави: "В Мелитопол има хора, които ще се опитат да дестабилизират обстановката и да предизвикат експанзия ". Една от първите ѝ заповеди бе да забрани митингити против новата власт, като по улиците минават военни коли, от които с високоговорители се оповестява новата възбрана:

Данилченко възнамерява да сътвори комитет от национални избраници, който да взема решение проблемите в града с население от към 150 000 души.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел разкритикува остро Русия за задържането на кметовете на Мелитопол и на различен украински град в южната Запорожка област - Днепрорудное. Тези отвличания са "поредната офанзива против демократичните институции в Украйна ", написа в "Туитър " Борел, като упрекна Русия, че се пробва да построи "незаконни различни властови структури " в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР