ЕС с нови правила за най-младите и най-възрастните шофьори. Европейската комисия

...
ЕС с нови правила за най-младите и най-възрастните шофьори.
Европейската комисия
Коментари Харесай

ЕС с нови правила за най-младите и най-възрастните шофьори

Европейски Съюз с нови правила за най-младите и най-възрастните водачи.

Европейската комисия по превоз и туризъм разисква проектопредложението за смяна на разпоредбите за полагане на шофьорски изпит и издаването на книжки. То бе показано от ръководителя на тази комисия в Европейския парламент Карима Дели.

Ако бъдат гласувани, новите правила ще обиден най-много по-възрастните водачи и начинаещите, пишат от “24 часа ”. Според тях водачите над 60 години би трябвало да възобновяват шофьорската си брошура на всеки седем години. Над 70 години на всеки пет. А тези над 80 ще би трябвало да минават избрани инспекции на всеки две години. Най-възрастните водачи ще би трябвало да преминат медицински обзор, да изпълнят условията и да опреснят знанията си посредством къс курс.

Намеренията са и да се се вкара спомагателна категория B+ за коли с тегло над 1,8 тона, като микробуси, пикапи и огромни SUV модели

Те смятат за по-опасни при котастрофи. В този случай водачите на такива коли ще би трябвало да получат нови брошура. За тази категория ще могат да аплайват единствено лица над 21 години.

В Европейски Съюз имат намерение да вкарат и по-строги правила за шофиране през нощта. Италианската евродепутатка Дели прикани за специфични ограничения за ограничение на скоростта в целия Европейски Съюз до 130 км/ч. Тя предизвиква държавите-членки да вкарат по-строги правила за новите водачи, да вземем за пример за възбрана за нощно шофиране – от среднощ до 6 сутринта.

Целта на изменението на директивата е броят на починалите при пътнотранспортни катастрофи да се понижи от 20 000, колкото са били по пътищата на Европейския съюз през предходната година, с желанието смъртните случаи при пътнотранспортни катастрофи да бъдат сведени до нула до 2050 година Гласуването на тези предложениа в Европейския парламент са планувани за края на 2023 година

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР