Енергийната инфраструктура в Европейския съюз /ЕС/, сигурността на доставките, прехода

...
Енергийната инфраструктура в Европейския съюз /ЕС/, сигурността на доставките, прехода
Коментари Харесай

Караянчева: България работи активно по изграждането на енергийната инфраструктура в ЕС, сигурност на доставките и преход към чиста енергия

Енергийната инфраструктура в Европейския съюз /ЕС/, сигурността на доставките, прехода към чиста сила в Европа и пазарната интеграция на възобновимите енергийни източници са значимите тематики, по които България работи интензивно. Това са и тематиките, които ще бъдат разисквани на днешната среща на ръководителите на комисиите по енергетика на националните парламенти. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила на откриването на форума, който е в границите на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Цвета Караянчева добави, че основни въпроси по време на българското председателство са построяването на постоянен енергиен съюз, законодателните оферти от пакета "Чиста сила за всички европейци ", задачите за възобновимите енергийни източници до 2030 година, както и реализирането на поетапен и стопански аргументиран преход към нисковъглеродна стопанска система.

В региона на енергетиката българското председателство се стреми към постигането на постоянен Европейски енергиен съюз и позитивни резултати по настоящите предпочитани тематики от дневния ред от Съвета на Европейски Съюз - показаните начинания от пакета със законодателни и незаконодателни оферти - "Чиста сила за всички европейци ", добави Караянчева.

По думите й България се води от правилото за построяването на енергиен съюз, който да показва сигурна, надеждна, налична и нисковъглеродна сила.

Председателят на Народно събрание е уверена, че Европейски Съюз може да бъде резистентен, единствено в случай че той отразява спецификите на обособените държави-членки и се базира на недискриминационен метод и софтуерен неутралитет. Насърчаването и положителната междусистемна съгласуваност са жизненоважни за определяне на сигурна, добре функционираща и налична енергийна среда, уточни Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР