Елитната годишна среща на бизнес и политически лидери в рамките

...
Елитната годишна среща на бизнес и политически лидери в рамките
Коментари Харесай

Отложиха Световния икономически форум в Давос заради Омикрон

Елитната годишна среща на бизнес и политически водачи в границите на Световния стопански конгрес в Давос е отсрочена заради разпространяването на разновидността Омикрон на ковид. Това съобщи BBC.

Срещата трябваше да се организира в Швейцария от 17 до 21 януари 2021 година, само че в този момент е планувана за началото на лятото. От форума обявиха, че актуалните условия на пандемия " вършат извънредно мъчно провеждането на световна присъствена среща ". Вместо това участниците ще се включат в поредност от онлайн събития.

" Отлагането на годишната среща няма да попречи на напредъка посредством продължение на цифровите срещи на водачите от бизнеса, държавните управления и гражданското общество. Сътрудничеството сред обществения и частния бранш напредна по време на пандемията и това ще продължи с бързи темпове ", съобщи проф. Клаус Шваб , създател и изпълнителен ръководител на Световния стопански конгрес.

Създадено през 1971 година, събитието има за цел да " усъвършенства положението на света ", като събере на едно място водачи от бизнеса, политиката, благотворителността и университетските среди. Конференцията, която някои подлагат на критика като елитарна , до предходната година се организираше годишно в алпийския ски курорт Давос.

която вкара нови ограничавания против ковид, в това число наложителна заповед за работа от вкъщи, защото разновидността Омикрон се популяризира все по-бързо из Европа.
 Китай предизвести международните водачи в Давос да не стартират нова студена война
Китай предизвести международните водачи в Давос да не стартират нова студена война

Призова за световно единение пред лицето на пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР