Елеонора Митрофанова ще се обади още днес на Владимир Путин

...
Елеонора Митрофанова ще се обади още днес на Владимир Путин
Коментари Харесай

Митрофанова иска от Путин „баста“ за България

Елеонора Митрофанова ще се обади още през днешния ден на Владимир Путин с предложение да скъса дипломатическите връзки с България.

Това се случва, откакто ултимативната й нота към Министерство на външните работи България да преразгледа позицията си за изгонването на 70 чиновници на задачата й в София до 12 часа през днешния ден е била пренебрегната.

„ Във връзка с това имам намерение безотлагателно да повдигна пред управлението на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще докара до закриване на българската дипломатическа задача в Москва ”, означават посланикът.

„ Отговорността за по-нататъшните тежки последствия на тази стъпка е напълно върху държавното управление на Кирил Петков ”, гласи още позицията, оповестена на страницата на Руското посолство.



Коментар по тематиката направи и министър председателят в оставка, който се скри в село Малко Кадиево, Старозагорско – и от парламентарен надзор, и от взимане на ясна позиция пред Върховния законодателен орган на каква база е решението му.

Нито един посланик не би трябвало да си разрешава да слага ултиматуми на българската страна. 70 в действителност е сериозна численост, само че останалите 43 също са доста. Ние имаме 12 души в Москва. Мисля, че госпожа Митрофанова би трябвало да спре да се изявява по медиите. Нашите връзки с Русия би трябвало да продължат. Никоя страна на би трябвало да слага условия на самостоятелна България от през днешния ден за на следващия ден, сподели Петков в Малко Кадиево, където инспектира газовата връзка.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР