Елена Рибакина на старта на сезона опроверга мнозина, нарекли я

...
Елена Рибакина на старта на сезона опроверга мнозина, нарекли я
Коментари Харесай

Кралицата на пустинята: Рибакина отмъсти на Сабаленка за АО и е новата шампионка в ИУ!

Елена Рибакина на старта на сезона опроверга мнозина, нарекли я " знамение за един ден " след триумфа ѝ с купата от Уимбълдън, откакто надигра цели три шампионки от Големия шлем, измежду които международната номер едно Ига Швьонтек, с цел да откри място във финала на Аустрелиън Оупън. В конфликта за оценката представителката на Казахстан срещна Арина Сабаленка, като съумя да завоюва първия сет в съревнованието, само че след това позволи цялостен поврат и позволи четвъртото си проваляне в четири мача против беларуската, която от своя страна завоюва дебютния си трофей от Големия шлем.

Впоследствие етническата рускиня Рибакина се отхвърли заради контузия при присъединяване си на мощния шампионат в Дубай, с цел да се завърне в Тура през актуалната седмица за WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс, където още веднъж беше на висота и в полуфиналната фаза разгроми Ига Швьонтек, отпускайки ѝ едвам четири гейма. В спор за купата пък международната номер 10 се изправи против своя " призрачен сън " Арина Сабаленка, която имаше цели 18 победи в 19 мача през 2023-та, само че това надалеч не трогна шампионката от " свещената трева ", която в героичен край, траял 2 часа и 5 минути, подчини втората сложена в схемата и победи с дебютната си купа от сходен диаметър - 7:6(11) 6:4.

По този метод при днешното възобновяване на класацията на WTA Рибакина ще се изкачи до рекордната за себе си 8-а позиция в подреждането, което е следващото доказателство за възхода в кариерата ѝ.

Още през цялото време на дуела личеше приповдигнатото въодушевление в играта на беларуската, която подхождаше нападателно в моментите си на ретур и първа доближи до брейкбол. Постепенно функциите обаче се размениха и Рибакина беше тенисистката, която откри надзор при размените от главната линия, само че липса на клиничност при завършващите отигравания ѝ коства цели три точки за пробив и под знака на разочарованието, се пропука в идните минути, предавайки сервиса си в актива на международната номер две. Сабаленка на собствен ред инкасира сериозен спад в нивото си, който беше повлиян от зачестилите грешки в играта ѝ, при което носителката на трофея от Уимбълдън усвои опцията си, с цел да възвърне паритета - 4:4.

Оттам насетне съотношението на силите сред двете носителки на " мейджър " оценки се изравни и всяка от тях разполагаше с брейкбол, като този, който се откри пред представителката на Казахстан, беше със статута на сетбол, но шампионката от Мелбърн остана невъзмутима и провокира изиграването на тайбрек. Именно дългият гейм се трансформира в " черешката на тортата " в този героичен двубой на корта в Калифорния, откакто станахме очевидци на извънредно трагичен процес и непрестанна замяна на водачеството, само че в последна сметка Сабаленка направи цели три двойни неточности, с които на процедура се " самоуби ", до момента в който Рибакина се довери на мощните оръжия в арсенала и отмъкна откриващия сет, траял 79 минути.

На старта на втората част слабите мигове на корта за беларуската продължиха с цялостна мощ и тя, очевидно изнервена от пропилените си два сетбола, позволи поредност от неточности, довели до пробив на сметката на международната номер 10. Впоследствие Сабаленка беше покрай това да се оправдава за случилото се, като имаше кратковременен напредък в представянето си и разполагаше с две точки за възобновяване на паритета, само че подгласничката от Аустрелиън Оупън сервираше по ослепителен метод в основните обстановки.

Именно сервисът се оказа съдружник на представителката на Казахстан в сложните мигове и тя отрази два брейкбола, с цел да може в идните минути да наложи още по-видно своята доминация, като дублира преимуществото си в резултата и получи опция да сервира за спечелването на трофея. Застанала на начален удар за успеха, вдървеност обзе Рибакина, която трепна и позволи рибрейк на нула, само че при втория си опит да постави точка на разногласието беше безгрешна и взе своя реванш от Сабаленка, надигравайки я за първи път в кариерата си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР